Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суспендоваћемо жандарме који су пребили Андреја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2014.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Суспендоваћемо жандарме који су пребили Андреја

Министар полиције каже да не може да верује да имамо јединицу која себи даје за право да се овако понаша

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је јуче да је наредио спровођење истраге о пребијању Андреја Вучића, брата премијера Србије, и да ће до њеног окончања вероватно бити суспендовани припадници нишког одреда Жандармерије, који су у томе учествовали.

У консултацијама с командантом Жандармерије и директором полиције наредио сам спровођење истраге. Имаћемо извештај шта се догодило и вероватно ћемо суспендовати те људе до завршетка истраге. На основу снимка морамо да идентификујемо сваког ко је у њему учествовао  - рекао је Стефановић. Он није прецизирао због чега је дошло до такве реакције припа дника Жандармерије јер, како је објаснио, треба сачекати да се узму изјаве од свих учесника, а не жели да ништа прејудицира или да утиче на истрагу.

Прекомерна сила

Ужасавајуће је да такви људи тако нешто почине и не мислим да не постоји оправдање  за такво деловање јер се на снимку види прекорачење употребе силе рекао је Стефановић.

На питање зашто су се тек сад он и директор полиције Милорад Вељовић, који је на тој функцији од 2005, "запрепастили" због полицијске бруталности, и то кад је претучен премијеров брат, Стефановић је одговорио да није реч о томе да ли је у питању премијеров брат или не. Нисам могао да верујем да имамо јединицу која је то себи дала за право и није реч о томе да ли је Вучићев брат, а он је једини који је јуче добио батине, и то још од полиције. То је ужасавајуће, да људи који су задужени за јавни ред и мир тако нешто почине.

Приведен због напада на Б92

Министар Стефановић је рекао да полиција има више информација у вези с нападом на зграду Б92, да је једна особа приведена и да ће ускоро имати све информације.

Нема више фиока

Открићемо и нападача на новинара

• Стефановић је такође рекао да ће „учинити све" да буду пронађени полицајци који су у Београду 2008. брутално претукли новинара агенције Бета Милоша Ђорелијевског после митинга Српске радикалне странке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси