Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УФОС: Осуђујемо дивљачки напад на фоторепортера Душана Миленковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 09. 2014.

УФОС: Осуђујемо дивљачки напад на фоторепортера Душана Миленковића

Удружење фоторепортера Србије - УФОС најоштрије осуђује дивљачки напад у којем је фоторепортер "Блица" Душан Миленковић брутално из непосредне близине погођен каменом у лице, за време одржавања Параде поноса, 28. септембра 2014. у Београду.

Миленковића је повредио младић који је био у групи са тридесетак грађана, који су протестовали због одржавања Параде поноса. Инцидент се догодио у Београдској улици у близини Славије, док је Миленковић обављао свој радни задатак и фотографисао протестанте.

”Радио сам свој посао када је одједном полетео камен према мени. Погодио ме је испод ока и расекао ме”, рекао је Миленковић, коме су дежурни лекари указали помоћ на улици и ушили рану.  

Миленковић је видео ко га је гађао каменом и нападача је успео да фотографише. Након инцидента Миленковић је наставио свој посао, а након завршетка Параде, прегледали су га и лекари Ургентног центра. Повреда му је санирана и он се осећа добро.

Најоштрије протестујемо против насиља над фоторепортером Душаном Миленковићем, и овом приликом медијима достављамо фотографије повређеног колеге, као и фотографију нападача коју је Миленковић успео да направи непосредно пре него што је погођен каменом. Такође, позивамо надлежне органе да према приложеној фотографији идентификују и  адекватно казне нападача.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси