Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новац из касе за подобне медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2014.

Извор: Привредни преглед

Новац из касе за подобне медије

Од свих пара које су републички, покрајински и локални државни органи издвојили у 2014. години за финансирање медија само је 10 одсто додељено медијским кућама путем конкурса, а сав остали новац дат је путем субвенција и директним уговарањем, показало је истраживање које су заједно урадили Балканска истраживачка мрежа (БИРН Србија) и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

 

Ово истраживање је такоде показало да је путем конкурса подељено око 95 милиона динара буџетских пара, а просечна вредност пројекта, износила је између 200.000 и 450.000 динара.

Представљајући резултате истраживања о досадашњој пракси конкурсног финансирања медија на скупу одржаном у нишком Медија центру, представници БИРН-а и НУНС-а су истакли да ће сигурно и убудуће бити потешкоћа око финансирања медија путем конкурса, и да би због тога требало да буду донета подзаконска акта која ће спречити сваку врсту злоупотребе.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

26.09.

2014.

Jagodinski Žižak [нерегистровани] у 14:20

BILO BI KORISNO ZNATI

Postoji li u ovoj zemlji želja i mogućnost da se uradi istraživanje koje bi pokazalo kolika su novčana sredstva dobila mediska udruženja (UNS, NUNS, NDN...), kao i brojne organizacije za društvena istraživanja ( BIRN, CINS, BIRODI...), ali iz fondova međunarodnih organizacija i ambasada Amerike,Evrope i organizacija EU - po kojim kriterijumima "putem konkursa" i za koje projekte.
Za javnost,bila bi veoma interesantna i korisna ta saznanja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси