Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мирковић: Подзаконски акти о суфинансирању медија у новембру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2014.

Аутор: Бета Извор: Данас

Мирковић: Подзаконски акти о суфинансирању медија у новембру

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић изјавио је да ће подзаконски акт којим ће прецизније бити дефинисано суфинансирање медијских садржаја бити донет до половине новембра. Мирковић је на трибини „Нови медијски закони шансе и изазови“ у Новом Саду рекао да локалне самоуправе немају разлога да снижавају износе које су до сада издвајали за јавно информисање, без обзира што у Закону о јавном информисању није прецизиран обавезни проценат који требају да издвајају за финансирање медијских садржаја.

 

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић рекао је да новинари и запослени у медијима морају прво да се суоче са реалношћу, која није њихов савезник у овом тренутку.

„Медији су служили за запошљавање партијских кадрова, имају огроман технолошки вишак, очекује их дигитализација, што ће бити такође озбиљан проблем. Ово је премало тржиште за оволики број медија“, рекао је Обрадовић.

Медијска аналитичарка Жужана Серенчеш критиковала је „позадинске политичке договоре“, када је у питању регулисање сфере мањинских медија чији су оснивачи национални савети.

„Излазак државе из власништва, искључиво суфинансирање медијских садржаја, ограничавање концентрације власништва, сви ти кључни принципи новог медијског законодавства заправо не важе за националне савете мањина и медије чији су они оснивачи“, казала је Жужана Серенчеш.

Трибину је организовало Независно друштво новинара Војводине, у оквиру кампање за медијску писменост коју је подржао USAID.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси