Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Верица Бараћ добила улицу у Суботици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2014.

Извор: mondo.rs

Верица Бараћ добила улицу у Суботици

Скупштина града Суботице усвојила је данас одлуку да једна од улица у Суботици буде названа по Верици Бараћ некадашњој председници Савета за борбу против корупције.

 

Како се наводи у образложењу, предлог да се једна улица или трг у Суботици назове именом Верице Бараћ упутило је Удружење грађана Суботице "Солидарност" због чињенице се именована пожртвовано борила против корупције у читавој Србији.

Бараћ је именована на чело Савета за борбу против корупције Владе 2003. године, док премијер био Зоран Ђинђић.

"Радила је и борила се у условима претњи, притисака, судских процеса и медијских манипулација, руководећи се интересима угрожених и опљачканих радника, те увек била на њиховој страни," наведено је у обажложењу.

Верица Бараћ је, како се додаје, својим радом и залагањем била непосредно везана и за Суботицу, јер се Савет бавио и приватизацијама појединих фирми из Суботице, чији су радници били код ње, а између осталог она је нарочито допринела да се поништи приватизација у Братству, фабрици вагона.

Осим Верице Бараћ, улице у Суботици добили су одлуком Скупштине и др Ливија Херзог, која је била прва начелница Антитуберкулозног диспанзера након ослобођења Суботице, као и Елек Бенедек, најпознатији и највећи мађарски народни приповедач дечијих бајки и прича.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси