Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар осуђен због увреде Ердогана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2014.

Извор: Бета, АП

Новинар осуђен због увреде Ердогана

Турски писац и новинар Ерол Озкорај осуђен је условно на 11 месеци затвора јер је у једном тексту увредио председника Режепа Тајипа Ердогана.

Судски извори у Истанбулу су саопштили да је Озкорај осуђен јер је, као коаутор једног текста увредио Ердогана, који је августа изабран за председника Турске, након што је 11 година био на челу турске владе.

Ерол Озкорај у тексту 2013. године, који је написао са својом супругом, социолошкињом Нуртен Озкорај, оценио да Влада спроводи "исламски ауторитаризам", за шта су аргументе нашли у текстовима објављеним за време тронедељних антивладиних протеста. 

Те протесте полиција је брутално угушила, а током нереда погинуло је осам људи, хиљаде су рањене, а многи демонстранати ухапшени. 

Покренуто више стотина судских процеса против учесника протеста, међу којима је 26 осумњичено да су били организатори демонстрација.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси