Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ни добро ни ништа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 09. 2014.

Аутор: Гордана Суша Извор: Блиц

Ни добро ни ништа

Милион српских пензионера може да одахне.

Вучић им неће дирати стечену цркавицу. А сви који су зарадили више од тога биће прогресивно опељешени. Они који преживе видеће шта ће да каже Суд за заштиту људских права у Стразбуру, коме ће се неки од њих жалити, али ако Србији крене, обећава Вучић, вратиће се на старо. А већ је кренуло, бодри он, Србија је миљама далеко од банкрота, захваљујући одговорности Владе ликвидна, има новца до априла следеће године!

Све је то премијер рекао гостујући у емисији „Око“, коју је за ту прилику избацио из редовне шеме и минутаже. Као да РТС нема друге капацитете и термине за интервју са председником Владе! Или можда председник Владе, сматра да је његово ексклузивно право да бира новинаре и премешта емисије према сопственом нахођењу? А можда човек нема везе са тим него му угађа предусретљиво руководство ове медијске куће. И то не први пут. Пошто је новим законом РТС враћен на државне јасле, финансира се из буџета, вајда је то упориште за наведени поступак. Док се домет боли економских реформи тек назире из Вучићевог солилоквија, штошта ће бити јасније када се буде видео ребаланс за ову и буџет за идућу годину, медијске реформе, као што се види из поменутог, пролазе лако и крајње безболно.

И нема везе што се увећава број медија, нарочито локалних и регионалних, за добош! Тамо где запослени могу да постану власници, представници државе им не дају, а тамо где не могу јер нема суве банке, држава им нутка. Биће врло занимљив расплет на Студију Б, с обзиром на то да је група новинара већ власник његових акција. Узгред, та ТВ више не може да се гледа.

Нова шефица, постављена по партијској припадности, за веома кратко време суновратила је све што се могло суновратити, модел пљачкашких приватизација, да би фирма, ваљда, била јефтинија на тендеру и да би је за мало пара купили напредњачки тајкуни. На добошу су се нашли и релевантни новинари, а само у овој години забележено је осамнаест претњи и напада на медијске посленике, који, извесно, неће дочекати никакву сатисфакцију у „полуправној“ (рекао Селаковић) држави, али остају забележени у бази података НУНС-а као још једно сведочанство о овом новом типу одговорне владавине у којој ником није добро и ником ништа!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси