Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Матић: Допуна истраге за убиство Ћурувије за месец дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 09. 2014.

Извор: Политика, Танјуг

Матић: Допуна истраге за убиство Ћурувије за месец дана

Председник Комисије за истрагу убистава новинара Веран Матић изјавио је јуче да очекује да ће допуна истраге поводом убиства новинара Славка Ћурувије бити готова најкасније за месец дана. Матић је, говорећи на представљању електронске базе података напада на новинаре www.bazenuns.rs, подсетио да је оптужница у случају убиства власника „Дневног телеграфа” и „Европљанина” из јуна ове године убрзо враћена Тужилаштву за организовани криминал на допуну истраге, додавши да очекује да ће се то завршити за месец дана.

 

„Имамо ситуацију у којој оптужница још није потврђена. Враћена је на дораду и у наредних најкасније месец дана биће завршена та дорада, која је укључивала саслушање још неколико сведока и још нека вештачења”, објаснио је Матић.

Он је истакао да је веома важно што је у оптужници јасно наведено да је убиство Ћурувије извршено у циљу очувања политичке власти и моћи и ограничења слободе медија.

„Потенцира се у оптужници да је жртва био директор, главни и одговорни уредник листа 'Дневни телеграф' и недељника 'Европљанин', а као разлог се наводи јавно иступање и критика носилаца политичке власти и могућност да се утиче на јавно мњење”, рекао је Матић.

Прва оптужница против четворице осумњичених за убиство Ћурувије подигнута је почетком јуна ове године, али је одлуком Специјалног суда враћена тужилаштву са конкретним налозима за допуну истраге. Додатна саслушања сведока почела су у августу, али су већ десет дана обустављена због штрајка београдских адвоката.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси