Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Они су за вас уређивали "Блиц"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2014.

Аутор: М. Лесковац, С. Палић Извор: Блиц

Они су за вас уређивали "Блиц"

Од јуче пунолетни “Блиц” угостио је, по традицији, угледне личности и доделио им улогу уредника.

 

Они су озбиљно схватили задатак и предложили важне теме.

Политичку рубрику уређивао је Бојан Ђурић, некадашњи функционер ЛДП, Друштво министар правде Никола Селаковић, Свет амбасадор Италије Ђузепе Манцо, а Економију председник Савета страних инвеститора Фредерик Коен. Теме за Хронику предлагао је заменик директора полиције Богољуб Живковић, културне стране уређивао је Драган Николић, Забаву Жељко Јоксимовић, а Спорт Јасна Шекарић.

После увода главног уредника Веселина Симоновића, Бојан Ђурић је предложио тему коју смо одмах почели да радимо. Пало ми је на памет, док сам гледао дочек наших кошаркаша, да питам министре у улози ког играча замишљају себе.

Јасно је ко је капитен, а присутни министар је очигледно судија, нашалио се Ђурић.

Амбасадор Ђузепе Манцо подсетио је да се у Паризу одржава важан састанак на ком се разматра борба против тероризма. Било би добро објавити и став Владе Србије о борби против „Исламске државе“ рекао је Манцо.

Рубрика Друштво је, како је министар Селаковић приметио, најобимнија од свих, па не чуди што је он за њу предложио неколико тема од штрајка адвоката, преко поплава и нашег немара према природи која нам сурово узвраћа, до теме која треба да да одговор на питање: где то држава троши новац на потпуно непотребне ствари.

Фредерик Коен је понудио теме које се тичу привредног амбијента.

Заменик директора полиције волео би да се пише о раду обичних полицајаца јер се тиме гради поверење и повећава безбедност, а Жељко Јоксимовић је предложио тему о животу јавних личности под непрестаним објективом папараца и новинара.

Бард глумишта Драган Николић истакао је да би више требало писати о заштити ауторских права, а Јасна Шекарић о огромном труду који сваки спортиста уложи да би дошао до медаље. 

Честитке са разних страна

У редакцију “Блица” стигао јевелики број честитки. Између осталих 18. рођендан честитили су нам премијер Србије Александар Вучић, начелник ВМА генерал Маријан Новаковић, специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, новинска агенција Бета, Љиљана Смајловић и Нино Брајовић из Удуржења новинара Србије, Хотелска група “Будванска ривијера”, тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, председник Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомир Милојевић, Рукометни савез Србије, Универзитет за медије и комуникације Сингидунум, мобилни оператер ВИП, директор Комерцијалне банке Ивица Смолић, Срђан Ђурић из “Olaf & McAteer”, Стална конференција градова и општина Србије, Владимир Божовић државни секретар МУП Србије и бројне компаније и пословни партнери “Блица”.

БОЈАН ЂУРИЋ, оснивач НВО “Реформски савет” За себе каже да је “политичар у пензији”. Не може без друштвеног ангажмана па је основао нову невладину организацију “Реформски савет”. (ПОЛИТИКА)

ЂУЗЕПЕ МАНЦО, италијански амбасадор Интересе Италије у Србији заступа од јуна прошле године, али му Балкан није страно подручје, јер је од 1995. до 1998. службовао у Тирани. У Србију је дошао са места портпарола министарства спољних послова. (СВЕТ)

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ, министар правде Један од најмлађих министара у Влади, посвећен реформи правосуђа. За његовог мандата враћени су нотари, а у припреми су још неки важни закони из ове области. (ДРУШТВО)

ФРЕДЕРИК КОЕН, председник Савета страних инвеститора Будно око над привредним токовима Србије, посматра, саветује, разговара. Важно му је да Србија економски иде у добром правцу, да се смањи дефи цит и у економску утакмицу уведу правила игре једнака за све. Председник је ИО Сосијете женерал банке. (ЕКОНОМИЈА)

БОГОЉУБ ЖИВКОВИЋ, помоћник директора полиције Искусан дугогодишњи полицајац са каријером дугом 20 година. Некадашњи начелник полиције у Краљеву, данас је помоћник директора Милорада Вељовића. Закон и безбедност грађана су два главна принципа којима се руководи у свом раду. (ХРОНИКА)

ДРАГАН НИКОЛИЋ, глумачки бард Легендарни Прле из „Отписаних“ и Флојд из „Националне класе“ једнако је шармантан и харизматичан данас као и тада. У интервалу од више од 40 година стала је пребогата глумачка каријера која је узор новим генерацијама. (КУЛТУРА)

ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЋ, композитор и певач Освајач “сребра” и “бронзе” на најпрестижнијем европском певачком такмичењу. Његово “Лане моје” пре десет година донело је Србији друго место на Евросонгу, а “Није љубав ствар” 2012. треће. Освајач признања „Прва хармоника Европе“ 1984. године данас је популарни композитор и певач који пуни највеће дворане. (ЗАБАВА)

ЈАСНА ШЕКАРИЋ, шампионка у стрељаштву Вишеструка олимпијска, светска и европска првакиња. Проглашена је за најбољег стрелца 20. века. (СПОРТ)

Коментари (1)

Остави коментар
суб

20.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 11:58

Zna se

Zbog Blica je unistena fantatticna Politika Ekspres, a kasnije razneta najbolja stamparija na jugu Evrope. Da li ce i kada neko odgovarati zbog toga?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси