Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обележје новинарима пронађено у близини сметлишта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2014.

Извор: Ким радио

Обележје новинарима пронађено у близини сметлишта

Спомен обележје несталим новинарима Ђури Славују и Ранку Перинићу пронађено је у грмљу поред сметлишта педесетак метара од места где је било постављено. Обележје су данас пронашли новинари и представници Удружења новинара Србије Будимир Ничић и Живојин Ракочевић. Будимир Ничић је у изјави за КИМ рекао да је обележје оштећено, а на месту где је било постављeно видљиви су трагови трактора или камиона који га је одатле извукао.

 

„Педестак метара од места где је табла била, нашли смо је бачену у грмље поред сметлиша, испод пута. Она је оштећена приликом скидања са бетонског постоља и бачена је у грмље“.

Ничић каже да је ово јасна порука да се не ради о лоповима којима је стало до пар килограма бакра и месинга већ је овим чином поручено да „табла не може да буде ту“.

Ово је трећи пут како је спомен обележје несталим новинарима Ђури Славују и Ранку Перинићу уклоњено. Представници Удружења новинара Србије и Друштва новинара Косова и Метохије ову таблу су поставили пре само двадесет дана, на петнаесту годишњицу од нестанка двојице новинара Радио телевизије Приштине.

Новинар Живојин Ракочевић каже да очекује да ће полиција покренути истрагу о овом случају и да ће након узимања отисака пронаћи починиоце.

„Након истраге када нам полиција врати плочу ми ћемо је поново поставити. Позивамо представнике међународне заједнице, Кфор, Елукес, Унмик и амбасадоре у Приштини да дођу и присуствују постављању табле“, каже Ракочевић.

Међутим, за сада из полиције нема никаквих реакција.  У Полицији у Призрену који су иначе надлежни и за регион Ораховца нису одговарали на наше позиве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси