Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зна се ко је "џихадиста Џон"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 09. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Зна се ко је "џихадиста Џон"

Британске и америчке власти знају ко је погубио америчке новинаре Џејмса Фолија и Стивена Сотлофа, објавио је "Дејли мејл". Како наводи британски лист, његов идентитет ће бити обелодањен за неколико дана. Позивајући се на неименоване изворе, "Мирор" наводи да ће антитерористичка полиција ускор ухапсити 12 особа у Британији, који су повезани са припадником Исламске државе, познатом као "Џон", који је убио новинаре.

 

Екзекутор је један од четворице британских џихадиста, познатих као "Битлси", који држе таоце у Сирији.

Како наводи лист, тим америчког Федералног истражног бироа је прошлог месеца отпутовао у Британију и сада се "затвара круг" око 12 осумњичених за које се верује да су "џихадисти Џону" помогли финансијски и на друге начине да отпутује у Сирију.

Први амерички новинар којег су убили припадници Исламске државе је Џејмс Фоли који је нестао у Сирији у новембру 2012. године.

ИС је 19. августа објавила снимак његовог погубљења.

Фоли је нестао на северу Сирије радећи као новинар хонорарац за агенцију АФП и бостонску медијску компанију "Глобал Пост".

Потом су убили и америчког новинара Стивена Сотлофа.

Сотлоф је био новинар слободњак који је путовао по Блиском истоку извештавајући, између осталих, за америчке магазине "Тајм" и "Форин полиси".

Киднапован је у Сирији у августу 2013. године, убрзо пошто је прешао границу из Турске.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси