Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савет безбедности УН осудио убиство Стивена Сотлофа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2014.

Извор: Данас, Бета, АФП

Савет безбедности УН осудио убиство Стивена Сотлофа

Савет безбедности УН осудио је синоћ "гнусно и кукавичко" убиство америчког новинара Стивена Сотлофа у Сирији где су му борци Исламске државе одсекли главу. Исламска држава емитовала је ове недеље видео снимак на којем је Сотлоф погубљен, две недеље после видео снимка на којем убијен амерички новинар Џејмс Фоли.

 

"Чланови Савета безбедности УН понављају да Исламска држава мора да бити поражена како би сеискорениле нетрпљивост, насиље и мржња које она заступа", наводи се у саопштењу.

Савет безбедности је додао да такво варварство "појачава одлучност међународне заједнице да се бори против Исламске ддржаве, Фронта ел Носра и других група повезаних с Ал Каидом".

Сотлоф, 31-годишњи слободни новинар, рођен у Мајамију у америчкој савезној држави Флориди, радио је за магазине Тајм и Форин полиси (Foreign Policy). Нестао је у Сирији у августу 2013. године.

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси