Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Турски туроператери и новинари у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2014.

Аутор: М. К. Извор: Привредни преглед

Турски туроператери и новинари у Србији

Туристичка организација Србије (ТОС) у сарадњи са Turkish Airlines организује два студијска путовања, једно за представнике медија и једно за организаторе путовања из Турске. Прва група у којој су представници агенција боравити у Србији од 7. до 10. Септембра, док ће представници медија Србију посетити у периоду од 11. до 13. септембра.

Туристичке агенције из Турске које ће доћи овом приликом у посету и обилазак Србије су: Adors Turizm, Ark Turizm, Ayder Turizm, Rally Turizm, Saltur Turizm, Taflan Turizm, Tempo Turizm, Turker Turizm, Viking Turizm.

Туристичка организација Србије угостиће и представнике 9 медијских кућа, међу којима је национална турска новинска агенција ДХА, као и следећи турски медији: национална телевизија Trt Haber, Fox Haber. Show Haber, Anadoluajans, Skytiirk. Овој групи гостију ТОСа из Турске придружиће се и представник Turkish airlinesa из седишта ове авиокомпаније.

Новинари и туроператери ће се упознати са туристичким атракцијама главног града, као што су Београдска тврђава, Храм Светог Саве, Бели двор и Бајракли џамија, али обићи и уживати у чарима Сремских Карловаца и Новог Сада. Посетиће и ресторане са традиционалном српском кухињом и бомбонџиницу у којој се и данас прави ратлук по рецептури чувеног истанбулског посластичара Али Мухидин Хаџи Бекира.

Према подацима Републичког завода за статистику, Србију је у првих 7 месеци у 2014. години посетило око 23.214 турских гостију, што је 36 одсто више него у односу на исти период 2013. године, док су турски туристи у овом периоду остварили чак 42.147 ноћења, што је скок од 46 одсто у поређењу са претходном годином.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси