Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Избачени јер су вређали већника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2014.

Аутор: Слободан Јерковић Извор: Блиц

Избачени јер су вређали већника

Редакција сомборског интернет портала “СОинфо“ се након 11 година иселила из просторија у хотелу “Internacion“ на захтев власника др Богдана Маглића.

Отказ је уследио након свађе између уредништва портала и Синише Тодоровића, градског већника за привреду и финансије. Новинари тврде да су изложени тортури и незапамћеном притиску и претњама већника, а Тодоровић, један од два повереника СНС у граду, одговара да се против њега на порталу води права харанга, а учесници форума грубим вређањима, непримереним јавној речи, газе по његовом људском достојанству.

Др Маглић, научник и бизнисмен, који је у свом делу хотела “Internacion“ пружао вишегодишње гостопримство “СОинфу“ без надокнаде, новинарима је ипак ускратио гостопримство. Вулгарни коментари, по мишљењу др Маглића, не вређају само људско достојанство члана градске владе, него и свих којима су такве непримерене речи биле упућиване, али и сомборске јавности у целини.

Ово је најгрубљи могући притисак на нас, наш медиј, јавну реч и сомборско новинарство. Синиша Тодоровић нас је назвао лажовима и претио судском тужбом, због рада форума на порталу који има више од седам хиљада регистрованих чланова тврде у редакцији портала. Већник нас је оптужио да пишемо по налозима оних који желе да га смене и „обећао” да се неће на овом завршити и да „док је њега” СОинфо.орг неће добити ни динара на конкурсу за средства из буџета града.

Истина је потпуно супротна. Претња ми је упућена као најава да ће ме „тек ставити под перо“. Портал ме месецима вређа и шири лажи о мени тврди Тодоровић. Новац из градског буџета не додељује појединац, објашњава већник, већ град према одређеним критеријумима. Мој став је да портали чији коментари имају у потпису псеудоним не треба да буду у групи медија која конкуришу за буџетска средства. Они практично немају никакву одговорност, а могу да објављују памфл ете, увреде и неистине - истиче Тодоровић.

Осуда удружења

НДНВ и НУНС осудили су политички притисак и претње упућене редакцији и позвали градске власти да омогуће несметан рад порталу. Понашање градског већника непримерено је за једног носиоца јавне функције и опасно за друштво, које тежи демократским принципима саопштило је НДНВ.

“Ова претња је у редакцији најозбиљније схваћена јер су конкурси за буџетско суфи нансирање медија у Тодоровићевој надлежности”, наводи НУНС.

Тражиће одговорност

Уколико су наводи у тексту под насловом „СОинфо.орг на мети већника Тодоровића“ тачни, он би морао да одговара за своје поступке. У супротном, “СОинфо” ће сносити одговорност за евентуалне неистине и политичку штету изјавио је Душан Јовић, помоћник градоначелника за културу и информисање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси