Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Миле Кос
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2014.

Извор: sportskacentrala.com

Преминуо Миле Кос

У Београду је у 89. години (1925–2014) преминуо Миле Кос, један од доајена нашег спортског новинарства.

 

Рођен је 1925. у Београду, а цео свој животни век је провео на Пашином брду у породичној кући. Био је током фудбалске каријере голман и бранио у неколико клубова, пре и после II светског рата, а касније је седео и на клупи ОФК Београда и још неколико клубова као тренер и Партизана као технико.

Покојни Кос је био је један од најпознатијих спортских новинара на простору бивше Југославије, али и лепршави репортер, прецизни колумниста, жестоки критичар. Написао је и пет књига. Његово бритко перо никога није остављало равнодушним. Био је изузетно образован, али и стручно поткован, јер је годинама радио као тренер.

Радни век је провео у Политици, а писао је за сва издања ове компаније. Дуго година је био новинар и уредник "Партизановог весника", који је у време постојања био један од најчитанијјих магазина на простору бивше државе. Скоро деценију је уређивао и водио емисију "Сведоци историје" на СОС каналу.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси