Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нове претње новинарима "Јужних вести"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 09. 2014.

Извор: Јужне вести

Нове претње новинарима "Јужних вести"

Нишка полиција је покренула истрагу због коментара који су се јуче појавили на Фејсбуку, у којима се новинари Јужних вести називају "америчким плаћеницима" и позива на њихово пребијање и протеривање из земље.

У спорним коментарима се новинари називају "олошем који је за батине", "мишевима које плаћају да трују и уништавају овај напаћени народ" или се доводе у везу са "онима који су нас бомбардовали и због којих нам се рађају и болују наша дечица".

 Начелник нишке полиције Срђан Грекуловић је потврдио да су инспектори одмах покренули истрагу и прикупили доказе, а да се очекује и реакција тужилаштва.Начелник нишке полиције Срђан Грекуловић је потврдио да су инспектори одмах покренули истрагу и прикупили доказе, а да се очекује и реакција тужилаштва.

Вреди поменути да су спорни коментари уследили након што је објављен текст ооптужбама заменика градоначелника Ниша Љубивоја Славковића да су новинари Јужних вести "страни плаћеници", да зна ко су њихови "налогодавци", као и да зна колико је пута уредник Предраг Благојевић био "преко баре".

Градоначелник Зоран Перишић одбио је да коментарише изјаве свог заменика, а питање да ли подржава или осуђује такво понашање за њега је било смешно.

Атмосфера прошлости

Било који вид увреде упуцен представницима медија је неприхватљив у савременом друштву, а посебно ако је упућен од стране носиоца јавне функције, оцењује председник нишког Одбора за људска права Драган Ђорђевић.

- Носиоци јавних функција су у обавези да својим понасањем и изјавама додатно утичу на стварање окружења које ће омогућити независност и безбедност новинара, а не да подстичу стереотипе и атмосферу из не тако давне прошлости, које могу имати озбиљне последице - каже Ђорђевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси