Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Аутентичан снимак убиства новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 09. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Аутентичан снимак убиства новинара

Амерички Савет за националну безбедност саопштио је да је после анализе утврђено да је снимак егзекуције америчког новинара Стивена Сотлофа аутентичан. Премијер Велике Британије Дејвид Камерон данас председава хитним састанком британског комитета за ванредне ситуације због погубљења Сотлофа које су извршили исламистички екстремисти и претње да ће идућа жртва бити британски талац.

 

На ванредан састанак стигли су и британски министар одбране Мајкл Фалон и бивши министар спољних послова Вилијам Хејг.

На снимку убиства Сотлофа, маскирани екстремиста је упозорио да ће следећи бити убијен Британац Дејвид Кауторн Хејнс због америчких ваздушних напада на екстремисте у северном Ираку.

Велика Британија није се, засад, придружила америчких ваздушним нападима на исламске џихадисте, али помаже у наоружању курдске борце у северном Ираку и доставља авионима помоћ опкољеном становништву на планини Синџар и у граду Емерли.

Камерон је осудио брутално убиство Сотлофа, означивши га као "гнусно и варварско".

Према Камерону, терористи Исламске државе прете свима без обзира на веру - и Сиријцима, Ирачанима, Американцима и Британцима.

Џихадисти Исламске државе објавили су у уторак снимак одсецања главе Сотлофу (31), који је мирним гласом у камеру рекао да је жртва одлуке америчког председника Барака Обаме да појача ваздушне ударе против џихадиста у Ираку.

Потом је маскирани екстремиста са британским акцентом, врло могуће да је реч о истом мушкарцу који је убио и америчког новинара Џејмса Фолија, ножем одсекао главу Сотлофу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси