Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Светионик на медијској сцени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2014.

Аутор: Зоран Радовановић Извор: Данас

Акција нашег листа „Хиљаду поклона за хиљаду читалаца“ у Крагујевцу

Светионик на медијској сцени

Акција нашег листа „Хиљаду поклона за хиљаду читалаца“ на централном крагујевачком тргу „Код Крста“ није била ништа мање успешна од оних које су на истом месту, а поводом почетка нове школске године организоване ранијих година. Напротив, јучерашња акција била је, чини се, успешнија од свих досадашњих.

 

У прилог томе говори и чињеница да су до поднева Крагујевчани разграбили близу 2.000 примерака јучерашњег издања Данаса, уз пригодан поклон, најчешће књигу.

Штанд Данаса, у центру у Крагујевца, јуче су, поред осталих, посетили члан Градског већа за образовање и информисање Драган Милошевић, директорка Радио-телевизије Крагујевца Јованка Маровић и друге колеге, затим некадашњи познати југословенски фудбалски голман Влада Вучковић Фазан, који је доскора био члан овдашњег ГВ за привреду. Штанд нашег листа посетили су и председник Савеза самосталних синдиката Крагујевца Југослав Ристић, те синдикални лидери компаније Фијат аутомобили Србија и Заставе оружја, Зоран Марковић и Драган Илић и многи други. Наше колеге, синдикални лидери, челници Крагујевца и читаоци листа поручили су јуче из Крагујевца да Данас мора да остане светионик на медијској сцени Србије.

Члан Градског већа за инвестиције Небојша Васиљевић рекао је представницима нашег листа да се центар Шумадије, и поред опструкције Владе Србије и економске кризе у земљи, и даље инвестиционо развија. Градска управа, истиче Васиљевић, интензивно преговара са иностраним компанијама, претежно италијанским, да кроз партнерство јавног и приватног сектора оснажи комуналну делатност и реализује капиталне инфраструктурне пројекте у граду. Тако град настоји да са иностраним партнерима реши проблем одношења и рециклаже отпада, да повећа капацитете Градског сајмишта „Шумадија сајам“, те да, уз подршку Европске банке за инвестициони развој, у догледно време започне изградњу подземне гараже у центру Крагујевца, првог објекта тог типа јужно од Саве и Дунава.

Директор издавача нашег листа, фирме ДАН ГРАФ, Душан Митровић поздравио је ангажман крагујевачке градске власти везан за даљи развој града и у неповољним економским приликама. Са челницима Крагујевца разменио је мишљења о тренутној ситуацији на политичкој и медијској сцени Србије, на којој, према мишљењу Саше Миленића, доминирају СНС и њен лидер Александар Вучић, који најновијим медијским законима извлаче државу из локалних, али не и из заиста државних медија, односно из тзв. јавних сервиса.

Стабилни упркос притисцима

Представнике Данаса у згради градске управе примили су председник Скупштине града Саша Миленић и члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић. Миленић је истакао да је градска власт стабилна упркос снажним притисцима и настојањима СНС да и овде преузме власт. Скупштинска већина, предвођена странком градоначелника Верољуба Стевановића „Заједно за Шумадију“, према Миленићевим речима, има 49 од укупно 87 одборника у локалном парламенту. Он сматра да ће крагујевачка власт одолети свим искушењима, односно издржати и све притиске и о(п)стати цели мандат.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси