Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли ће се Вучић састати са Дуњом Мијатовић?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2014.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Да ли ће се Вучић састати са Дуњом Мијатовић?

Премијер Србије Александар Вучић и представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић још се нису састали како би разговарали о наводима о цензури у медијима у Србији, иако је још почетком јуна саопштено из Беча да су се договорили о сусрету што је пре могуће.

 

У кабинету представнице ОЕБС-а кажу за Данас да се "ради на посети/састанку" Вучића и Мијатовићеве, али да у овом тренутку немају више детаља које би могли да најаве.

С друге стране, у кабинету премијера Вучића наводе за Данас да због гужве поводом недавне посете Берлину и предстојеће Русији не могу за сада ништа да кажу о томе.

Подсетимо, након саопштења Дуње Мијатовић 27. маја у којем критикује власти у Србији због цензуре у медијима, премијер Александар Вучић реаговао је рекавши да "ОЕБС лаже" и затражио извињење или доказе за такве тврдње. Међутим, након тога су Мијатовићева и Вучић разговарали и саопштено је да је Влада Србије уверила ОЕБС да ће се позабавити питањем цензуре, као и да је договорено да се премијер Србије и представница ОЕБС-а састану што је пре могуће.

Мијатовићева је након разговора са Вучићем навела да "тренд уклањања сајтова, блокирања интернета и коментара у Србији нажалост није нов", али да се он наставио с новим елементима привођењима појединаца због писања на блоговима и коментарима на сајтовима.

"Ово се наставило и сајт Пешчаника је био нападнут и блокиран", рекла је тада Мијатовићева.

"Моја порука Влади остаје да та деловања треба истражити и они који стоје иза њих треба да одговарају. Улога је и дужност владе да штити и негује слободу изражавања без обзира да ли на интернету или ван интернета, како је написано у Уставу. Задовољна сам уверавањима премијера Вучића да ће то питање бити решено", навела је почетком јуна Мијатовићева.

Убрзо после тога и после гостовања Поле Тиди, заменице шефа Мисије ОЕБС у Србији, премијер Србије је изјавио да и даље чека извињење ОЕБС-а и "да ће га дочекати", износећи тврдње да се води медијска кампања против њега у коју су укључени и представници међународне заједнице. Мијатовићева је након тога рекла за Данас да њена порука властима у Србији остаје иста.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси