Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чуме: Објавићу кога сам све плаћао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2014.

Извор: Информер

Чуме: Објавићу кога сам све плаћао

Љубиша Буха Чуме, сведок сарадник и бивши вођа мафијашког „сурчинског клана“, прети политичарима, бизнисменима и уредницима медија да ће, ако му не помогну и не спрече писање Информера о њему, објавити кога је све плаћао!

Како сазнајемо, Буха је од бројних функционера и својих медијских сарадника тражио да му „хитно врате услугу“ и запретио да ће, ако дође до коначног обрачуна, за собом повући све саучеснике.

Запретио главоњама

Извор Информера близак Бухи истиче да је Чуме јако нервозан због „развлачења“ његовог имена по новинама. Позвао је све „главоње“ које познаје, а који су од њега годинама узимали паре, и озбиљно им запретио да ће њихова имена месецима пунити насловне странице ако одмах не зауставе Информер. И иако сви они тврде да немају никакав утицај на ваш лист, Чумета то не занима! Он тражи да му одмах врате услугу како знају и умеју! преноси један од наших саговорника. На питање кога то све Чуме има у врху политике и медија, он каже: Пазите, Буха је деценијама обављао сумњиве послове тако што је пунио џепове свим виђенијим људима. Његов списак је вероватно најдужи у Београду, а већина људи са тог списка сад се праве луди, што Чумета јако нервира... Љубиша Буха Чуме, ког смо позвали да прокоментариш е наша сазнања, само нам је, као и обично, спустио слушалицу. На другој страни, криминолог Златко Николић оцењује да су сви Бухини покушаји утицаја на медије и политич аре део његове прљаве игре. Чуме је као дете које је ухваћено у крађи, па на све начине покушава да се опере. Он или јесте болесник и заслуж ује ту пензију или није, па ће с њим бити дебело санкционисани и сви они који су му помагали напомиње Николић.

Нека проговори!

Политички аналитичар Душан Јањић сматра да су Бухине претње политичарима последица његове паничне нервозе. Чуме се сада осећа пословно и лично угроженим. За све нас било би одлично да проговори и да коначно сазнамо ко све од политичара и новинара ради за прљави кеш закључује Јањић. Е

Мој угао

Добривоје Радовановић, криминолог

Ово најбоље описује она стара изрека: ко с ђаволом тикве сади, о главу му се обијају. Новинари морају да раде свој посао и нема те особе која може у томе да их заустави.

Вулин: Открити све криминалце у држави!

Министар рада Александар Вулин за Информер тврди да Чуметове претње управо показују у каквом стању страха функционишу и држава и медији. Подсетићу вас да је Буха раније причао како у Влади седе припадници „земунског клана“. И даље инсистирам да чујем ко су ти чланови, ако их уопште има, а ако их нема, да се испита како било ко може на такав начин да говори о члановима Владе. Ако се тако опходи према Влади Србије, шта тек може да уради једном новинару који само ради свој посао каже Вулин, додајући да, и поред ургирања да се прекине писање о Чуметовој пензији, његово министарство планира да цео случај истера до краја. Послали смо захтев Министарству здравља да се провери да ли је Буха добио инвалидску пензију у складу са законом. Све што буде произашло из тога биће саопштено јавности.

Да се ја питам

Борислав Миљановић, комуниколог

Не знам колико Буха има моћи да утиче на политичаре и медије, али је свакако посао Информера да открива све сумњиве радње које се доводе у везу с њим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси