Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УФОС: Осуђујемо ометање у раду фоторепортера Јована Његовића Дрндака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Извор: УФОС

УФОС: Осуђујемо ометање у раду фоторепортера Јована Његовића Дрндака

Удружење фоторепортера Србије - УФОС најоштрије осуђује ометање у раду и захтева примерену казну за припадника обезбеђења манифестације "Дани пива" у Зрењанину који је напао фоторепортера Јована Његовића Дрндака током снимања манифестације у суботу, 30. аугуста 2014.

Фоторепортера листа "Зрењанин" напао је у суботу припадник обезбеђења док је фотографисао извођаче који су учествовали на фестивалу "Дани пива". "Након што сам фотографисао извођаче који су свирали, кренуо сам ка ВИП ложи јер сам чуо да је тамо Тони Цетински. Припадник обезбеђења на улазу ми је рекао да не могу да уђем. Други члан обезбеђења ми је, међутим, после тога дозволио да снимам. На излазу сам срео припадника обезбеђења који није хтео да ме пусти, који је, када ме је видео, почео да виче да изађем напоље", навео је фоторепортер. Он је додао да га је тај припадник обезбеђења пред свима вређао, стргнуо му акредитацију с врата и избацио га са манифестације.

После све учесталијих и безобзирнијих напада разних “приватних обезбеђења” на фоторепортере на задатку, УФОС најоштрије протестује против онемогућавања Јована Његовића Дрндака у обављању посла и тражи од надлежних органа да се починилац пронађе, именује и адекватно казни.

Удружење фоторепортера Србије УФОС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси