Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обезбеђење физички напало фоторепортера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Аутор: Ж. Балабан Извор: Дневник

Обезбеђење физички напало фоторепортера

Приватно обезбеђење, ангажовано на зрењанинској манифестацији „Дани пива", прексиноћ је физички напало једног од најпознатијих градских фотографа и фоторепортера регионалног недељника „Зрењанин" Јована Његовића Дрндака, саопштила је редакција тог листа. Његовић Дрндак је нападнут током обављања радних задатака на тој манифестацији, о чему је обавештена и Полицијска управа.

 

„Над њим је употребљено средство принуде, односно физичка снага, од стране лица која су се представљала као припадници службе обезбеђења. Након што се пожалио надлежнима на ВИП штанду Туристичког центра града Зрењанина, уследило је насилно скидање важеће акредитације и протеривање са штанда", наводи се у саопштењу.

Јован Његовић Дрндак се службенику обезбеђења идентификовао акредитацијом „Дана пива", као и властитом новинарском легитимацијом.

„Уместо да му се омогући обављање посла, претрпео је вређање достојанства, угледа и части. Напомињемо да се све се то дешавало наочиглед гостију штанда и функционера локалне самоуправе", саопштила је редакција, и навела да су после немилог догађаја, солидаришући се с колегом, бројне новинарске екипе напустиле манифестацију.  

Главни и одговорни уредник „Зрењанина" Далибор Бубњевић оценио је јуче да је срамота да се у 21. веку фоторепортери физички нападају наочиглед високих дужносника локалне администрације и грађана.

"Само захваљујући присебности припадника полиције, као и солидарности колега, спречен је још већи инцидент. Сматрамо да је таквим бахатим понашањем неодговорних појединаца угрожено спокојство колеге Јована Његовића Дрндака, али и истинито, потпуно и благовремно обавештавање грађана о питањима од јавног значаја".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси