Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мајо, није лепо што лажеш народ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Аутор: К. Благовић Извор: Курир

Мајо, није лепо што лажеш народ

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, јуче је у јутарњем програму телевизије Пинк покушала да се опере и објасни зашто је у последњем тренутку одустала од већ договореног интервјуа за Курир.

Објашњење председнице српског парламента је да се није уплашила питања која јој је Курир поставио, већ да није хтела да одговори на она која се тичу њеног приватног живота јер би се тиме срозао ауторитет институције коју представља.

Немушта објашњења

Била сам у Турској, а Курир каже да сам им отказала интервју. Била сам на инаугурацији председника, тако да нисам могла то лично да урадим. Без обзира на то што сам јавна личност, не морам да учествујем у одговору на питања која се тичу моје приватности јер то умањује и урушава ауторитет институције коју представљам, а не мене лично навела је Гојковићева кад су је водитељи Пинка питали који су разлози обијања већ заказаног интервјуа за наш лист.

Подсетимо, Курир је у јучерашњем броју објавио да уважавамо жељу председнице парламента да не одговори на питање да ли има партнера, што смо јој и саопштили преко саветнице за медије. Међутим, питања која су Гојковићевој упућена, а на која није одговорила тицала су се актуелне ситуације у земљи, кризе у владајућој коалицији, али и њеног понашања према посланицима опозиције у српском парламенту, њеном мењању политичких странака и односа према Томиславу Николићу и Војиславу Шешељу, али и приватизације АТП Војводина.

Прекршила кодекс

Оба новинарска удружења, и НУНС и УНС, истичу да је Кодексом прописано да новинари имају право да контиунирано постављају питања која су од интереса за јавност, без обзира на то да ли су замољени да од њих одустану.

"Имате право да и даље одговарате на питања на која је председница Скупштине Маја Гојковић одбила да одговори", изјавио је Петар Јеремић из УНС.

Ово су питања која је одбила

• Премијер је у свом експозеу најавио да ће посланици због превеликих обавеза лето провести у парламенту, где ће и спавати и јести. Пракса то не показујејер су многи народни трибуни уместо у Скупштини лешкарили на егзотичним плажама, укључујући и вас. Због чега је дошло до застоја у раду парламента?

• Имате дугу парламентарну праксу, али се чини да баш нисте толерантни према посланицима опозиције. Недавно сте чак и били груби према Зорану Живковићу, када сте му рекли да ви можете да ослабите, али да он не може да трансплантира мозак. Да ли то приличи председнику парламента?

• У политици сте од деведесетих година. За то време мењали сте и идеологију и партију. Многи су склони да кажу да нисте поуздан политички партнер   јер сте за кратко време успели да се одрекнете вашег политичкогоца Шешеља, а након тога и Николића. Има ли у томе истине?

• И док партије мењате, чини се да је једина константа од деведесетих до данас ариимозитетет према Ненаду Чанку. Да ли то има везе са тим што је он о вашем газдовању, док сте били на челу Новог Сада, тврдио да је криминално и повезивао вас са многим незаконитим аферама, које су везане за градевинско земљиште, али и приватизацију АТП?

• Када то кажем, имам на уму и ваше чврсте ставове о наводним малверзацијама демократа и њихових тајкуна, како сте их називали, у многим приватизацијама. Зашто о њима причате да су актери незаконитих приватизација када сте и ви у том лонцу?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси