Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучићева „Буба Морина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Аутор: Славиша Лекић Извор: Данас

Поводом текста Иштвана Каића „Изопачени режим рада“ (Данас, 28. август 2014)

Вучићева „Буба Морина“

У ери "догађања народа“, најлојалнији од свих "поштених Албанаца“ Слободану Милошевићу био је Рахман Морина. После Рахманове преране смрти било је безброј кандидата за новог „Рахмана Морину“, али „поштенији“ од њега није се родио!

 

И у овој двогодишњој „ери Александра Вучића“ траје мртва трка за његовог личног „Рахмана Морину“! Иако је кандидата безброј, а циљна трака није још на видику, многи од кибицера са стране већ храбро типују на извесног, поштеног, Иштвана Каића, „сарадника Института за јавну политику“!

Без обзира што се „поштени Иштван“ већ неколико последњих „километара“ налази на челу те трке понизности, скромно ценим да он још увек није добацио чак ни до Братиславе Бубе Морине: истина, и он, попут Бубе, ту и тамо „ркне“ неки текст у ком таргетира „непоштену интелигенцију“, али то његово непрестано лицитирање бројним непријатељима „вучићевштине“ и у лакираном кабинету се већ цени - прекорачењем мере и границе доброг укуса!

И у удворичком памфлету „Изопачени режим рада“, објављеном прекјуче у Данасу, „поштени Иштван“ наставља да зарађује ређајући сијасет имена „твитераша“ из редова новинара и јавних личности, глупара о „неслућеном изопачењу“ и „патологији“ и поентира осудом „инстантног пражњења најгорих особина (тих - прим.аут.) јавних личности“!

Капирам да „поштени Иштван“ дижући прашину заправо хоће да прикрије огољену медијску диктатуру коју (с)проводе људи из вођиног спектракуларног штаба, али ми није јасан мотив Зорана Пановића да штампа ово „интелектуално пражњење“ Вучићеве „Бубе Морине“ у виду „црног списка“, по узору на године кад је Слоба „вршио диктатуру“, а Алек партиципирао у тој власти?!

Хоћу да верујем да је разлог у тзв. летњој уређивачкој шеми кад у недостатку „пацова у пивској флаши“, „троглавих змија на граници са Босном“ и „шуме летећих тањира изнад Зајечара“, стране треба попунити и бедастоћама макар их потписао и „сарадник Института за јавну политику“! Ваља, међутим, и ту имати меру! А то није до „поштеног Иштвана Каића“! У памет се, Пановићу!

Аутор је „сарадник Твитера“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси