Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ресавске звезде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2014.

Аутор: Ивана Вујанов Извор: Дневник

Ресавске звезде

Иако нам лето није ни пружило прилику да се зажелимо јесени, дошло је време да се, макар календарски, разговара о јесењој сезони на домаћим комерцијалним телевизијама.

 Кад кажемо „домаћим", мислимо на две највеће и најважније ТВ Пинк и ТВ Прву, које уз РТС по гледаности далеко одмичу од осталих, потврђујући тако давнашње налазе комисије Европске уније да су Србији потребне једна национална државна и две комерцијалне телевизије и тачка.

И док РТС тренутно дреши кесу због Радоша Бајића и његових визионарскорежисерских амбиција, Пинк и Прва настављају стари, љути рат, овога пута све карте бацајући на таленат шоу програме. Као што смо давно најавили, опште засићење гледањем у туђе кључаонице, од миља названо ријалити програм, морало је да изнуди другу врсту забаве.

Ту за сада лепо ускачу таленат програми, који спајају музику и игру, напетост такмичења и варијететске моменте, са дашком ријалити приче у позадини, али и са другим културолошким нивоом од пијанчења у некој камерама покривеној кући. Све су назнаке да је одзвонило „Великом брату", „Фарми" и сличним социјалним експериментима. Барем за сада. Јер, не би чудило да неки ријалити ипак васкрсне, нарочито кад се види колико је популарна британска верзија „Великог брата". Како се чује у медијским треш кулоарима, фарма у Лисовићима је спремна, краве помужене, сено покупљено, Гаровикс добио кост још само да Жељко преломи и пошаље неку треш екипу да залива цвеће и пере гаће на потоку у ХД резолуцији.

У међувремену, у Србији, ТВ Прва наставља са шоу програмом „Твоје лице звучи познато", који се показао као прилично занимљив за домаћу публику.

Уз „Звезде Гранда" Прва очекује скок гледаности у септембру, а нарочито у зимским месецима.

Што се програма „Твоје лице звучи познато" тиче, списак водитеља и учесника за сада се држи у тајности, што је идеалан начин да се привуче пажња јер сви, после Жељка Шашића и Снеки, сад нагађају кога је Прва решила да извади из нафталина и ували му микрофон у руке.

С друге стране, Пинк има озбиљних проблема да поврати гледапиште, које се сад већ лепо навикло да на овом каналу тражи само турскоиндијски серијски мелос. Биће прилично тешко и подмладити гледалиште, неопходно због привлачења оглашивача.

Тешкоће се већ назиру, нарочито ако вам је једини одговор на мањак таленат шоу програма гештетнер верзија „Звезда Гранда". Уз копирану идеју одлично иде ревитализовани водитељ. Тако ће нову емисију „Пинкове звезде" водити Милан Калинић, а „Пинкове звездице", шоу програм у коме ће шта знају показати деца до 15 година Маријана Мићић, будућа урбана српска тетка Маја.

Ни Пинк не жели да открије ко ће седети у жирију, али нам је познато да ће, као и до сада, све лепо преписати од Гранда. Злобници кажу да ће, попут мостарског моста, „Пинкове звезде" бити правије „Звезде Гранда" од оригинала. Мада, и оригинал је преписан од „Идола", али ко се сад тога сећа, давно беше. Е, Ресаво, водо 'ладна... 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси