Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Глумица Оливија Вајлд о Бранкици Станковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2014.

Аутор: Д.С. Извор: Данас

Глумица Оливија Вајлд о Бранкици Станковић

Уочи свечане доделе светске награде за храброст коју је ове године добила уредница и ауторка "Инсајдера" Бранкица Станковић о новинарки Б92 пише и престижни амерички магазин Гламур.

Текст о Бранкици написала је холивудска глумица Оливија Вајлд, која је иначе ћерка новинара, а наводи да оно што три добитнице овогодишње награде раде јесте најтежи посао на свету.

На свечаној церемонији у Лос Анђелесу награду ће уручити баш Оливија Вајлд, која између осталог пише да су "непоколебљиве истраге Станковићеве у српској ТВ емисији 'Инсајдер' разоткриле политичку корупцију тако снажно да су се убице окомиле на њу, а то је није зауставило".

"Замислите да не можете да прошетате са својом новорођеном бебом без најмање четири полицајца у пратњи јер је ваш живот у непосредној опасности. Ни ваш дом није ништа безбеднији, будући да је откривено да је плаћени убица изнајмио стан изнад вас, највероватније унајмљен од стране истих криминалаца који су јавно претили 'да ће вам разнети мозак'. За шта вас оптужују? За то што радите свој новинарски посао и разоткривате корупцију у влади."

"Већина нас би поклекла под оваквим застрашивањем, али не и Бранкица Станковић, која је остала у Србији и потом написала књигу у којој открива разбојнике који су јој претили. Прави извештач, она је уверена у то, мора да буде "спреман да трага за правдом и истином по сваку цену".

Књига Станковићеве ће бити ускоро објављена у САД, и она се нада да ће Американци обратити пажњу на оно што у књизи открива о насилном сузбијању слободе штампе у њеној земљи.

"Сазнаћете кроз шта све пролази новинар који се бави истраживачким новинарством у Србији", пише Оливија Вајлд за најновије издање магазина Гламур. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси