Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пешић неће гласати као ЛДП
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2009.

Извор: Блиц

Пешић неће гласати као ЛДП


Посланица Либерално демократске партије Весна Пешић каже за „Блиц“ да 31. августа, када се у Скупштини Србије гласа о изменама и допунама Закона о информисању, за тај предлог неће гласати.

Она је, како каже, прихватила „јасно изражен став јавности да закон угрожава слободу информисања и права грађана, и да је у супротности са европским конвенцијама“.

- Због тога ја не верујем да могу да гласам за такав закон - каже Пешић за „Блиц“, одбијајући, међутим, да говори о томе ће гласати остали посланици ЛДП. Она, ипак, додаје да одговоре на путања о изменама Закона о информисању треба поставити Демократској странци, чија је одговорност највећа као највећој странци владајуће коалиције.

- Сматрам да после свих јавних написа, образложења и стручних ставова о том закону, које слушамо последњих месец и по дана, тај закон не треба да прође у Скупштини. Ако у ДС и после свега тога, седе на ушима, то је недопустиво. И зато то није питање за ЛДП јер је владајућа коалиција и њена највећа странка, та која треба да обустави читав процес - каже Пешић за „Блиц“.

Према њеним речима, све оно што је рекла шира јавност, струковна удружења и експерти, морало је доћи до ДС, која не би смела да остане нема и да се оглуши на аргументе који су изнесени.На питање да ли најављена подршка ЛДП изменама Закона о информисању значи да та партија себе види у евентуалној реконструкцији Владе, о којој се све отвореније говори, Пешић каже да о томе не зна ништа и да се још увек све своди на спекулације.

- ЛДП по броју посланика не може да замени Г17, а што се СПС тиче, не верујем да постоји могућност њиховог изласка из Владе. Једина је могућност да ДС замени неког свог министра, али не верујем да је у овом тренутку могуће развргнути владајућу коалицију јер то води новим изборима - каже Весна Пешић за „Блиц“.

П. О.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси