Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Завршена допунска истрага о убиству Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2014.

Аутор: А. Рокнић Извор: Данас

Завршена допунска истрага о убиству Ћурувије

Допунска истрага о убиству београдског новинара Славка Ћурувије завршена је јуче саслушањем двојице сведока у Специјалном суду, сазнаје Данас. Наиме, саслушани су Веселин Лечић, некадашњи официр Јединице за специјалне операције (ЈСО), и Бранко Важић, бивши начелник Четвртог одељења Државне безбедности Србије.

 

Лечић и Важић су и раније били саслушавани у оквиру ове истраге. На овај начин окончана су допунска саслушања сведока, након што је Кривично ванрасправно веће Специјалног суда одлучило да не потврди оптужницу за убиство Ћурувије.

КВ веће је крајем јула вратило овај предмет у фазу истраге, сматрајући да је потребно испитати одређене сведоке, обавити судскомедицинска вештачења, као и допунско балистичко вештачење.

У медијима се спекулисало да је суд наложио да се уради вештачење везано за оружје из кога је пуцано на Ћурувију, као и медицинско вештачење повреде коју је том приликом задобила његова невенчана супруга Бранка Прпа, коју је ударио саучесник убиства.

Адвокат Рајко Даниловић, који заступа Славковог брата Јову Ћурувију, каже за Данас да је сада остало да само оптужница стане на правну снагу. Очекујем да би суђење могло да почне већ наредног месеца истиче Даниловић. Оптужница Тужилаштва за организовани криминал за убиство Славка Ћурувије терети некадашњег шефа ДБ-а Радомира Марковића, који служи вишедеценијску затворску казну у Забели, за помагање у политичким убиствима, бившег начелника београдског Центра ДБ-а Милана Радоњића и Ратка Ромића.

Сви осумњичени су у притвору, осим Мирослава Курака, за којим је расписана међународна потерница. Осумњичене је са убиством Ћурувије повезао некадашњи командант ЈСО Милорад Улемек Легија, који је одлучио да истражним органима проговори о убиству власника Дневног телеграфа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси