Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шулетов комшија напао новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2014.

Извор: Информер

Шулетов комшија напао новинаре

Фото-репортер Информера Дарко Цветановић брутално је нападнут јуче док је обављао своју дужност! Цветановића је песницом у груди ударио засад непознати мушкарац који се представио као власник зграде у коју се недавно уселио Драган Шутановац. Наш колега нападнут је док је споља снимао нову стамбену зграду на Врачару у Београду у којој је стан купио бивши министар одбране!

 

Мучки ударац

Новинарска екипа Информера отишла је у Скерлићеву улицу како би проверила информацију да се Шутановац преселио прошлог викенда.

У тренутку када је Дарко Цветановић покушао да сними презиме на интерфону испред улаза притрчао му је високи набилдовани човек стар измеђ у 35 и 40 година, насрнуо на њега и уз псовке и увреде му рекао да склони апарат. Када је фотограф то одбио, уз образложење да је новинар и да само ради свој посао, силеџија га је снажно песницом ударио у груди и затим утрчао у улаз зграде!

На место инцидента убрзо је стигла полиција и извршила увиђај, а министар Небојша Стефановић осудио је овај напад и обећао брзо проналажење нападача.

У Србији нико нема право да физички угрожава представнике медија. Најоштрије осуђујем сваки физички напад на новинаре и њихове колеге. Полиција чини све да овај случај расветли у потпуности. Нико нема право да напада новинаре због нечега што му се не свиђа поручио је Стефановић.

Напад су осудила и новинарска удружења.

Потпредседник НУНС Драган Јањић поручује да нико нема право да се физички обрачунава с новинарима. Нико не сме да спречава новинаре да раде свој посао, који би наравно то требало да раде у складу са законом. Новинари, иначе, имају пуно право да траже надокнаду штете због оваквих немилих догађаја наглашава Јањић, док се с њим слаже и председница УНС Љиљана Смајловић.

Нико нема право да туче новинаре и примењује силу, па ни незадовољни станари. Наравно, постоји право на приватност, али чак и да га новинари прекрше, физичко обрачунавање је потпуно неприхватљиво, подвлачи Смајловићева.

Овим поводом УНС се огласио и званичним саопштењем у којем подсећа „да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора“.

Нисам обавештен

Драган Шутановац, на другој страни, каже да се противи сваком облику насилнич ког понашања, али тврди да није знао за инцидент. Будите уверени да у моје име нико никога није тукао. Не знам ко је тај човек! Понављам, мрзим насиље и осуђујем га у сваком случају, кратко нам је рекао Шутановац.

Реакције

Зоран Бабић, СНС

Не чуди да неко ко има нечисту савест поставља испред зграде људе из криминалног миљеа, али у Србији се такве ствари више не смеју понављати. Државни органи морају да испитају овај случај.

Борислав Стефановић, ДС

Осуђујем свако насртање на новинаре. Потпуно сам сигуран да Драган Шутановац нема никакве везе с овим инцидентом и да ће га и сам осудити.

Ивица Дачић, СПС

Нико не сме да напада новинаре, а свако ко то учини мора да одговара. Убеђен сам да ће полиција у најкраћем року пронаћи нападача и привести га правди.

Вучићевић: Нађите билмеза и казните га!

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић захвалио се јуче колегама из новинарских удружења и полицији на „брзој реакцији“ и подршци. Напад на нашег колегу је напад на све новинаре у Србији. Тај који је јуче Дарка мучки ударио песницом у груди сутра, ако не буде кажњен, може неком другом да пуца у главу. Имам само једну поруку за полицију и државу: Нађите тог билмеза и казните га! - рекао је Вучићевић.

Шутановац: Немам ништа с тим

Будите уверени да у моје име нико никога није тукао. Не знам ко је тај човек!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси