Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подршка са свих страна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 08. 2014.

Аутор: Р. Д. Извор: Данас

Акција дневног листа Данас „Хиљаду поклона за хиљаду читалаца“ у Нишу

Подршка са свих страна

Лепа акција, бележимо крајње једноставан коментар једног од посетилаца штанда Данаса на платоу испред нишког Тржног центра „Калча“, где је прошле суботе организована акција „Хиљаду поклона за хиљаду читалаца“.

 

Управо овакав коментар могао би да буде најкраћи „извештај“ са акције, која се у Нишу организује пету годину заредом.

Конкретан повод за њено организовање био је специјални додатак на осам страна посвећен 49. Нишким филмским сусретима, који су такође почели у суботу и трајаће до 29. августа.

Уз купљени примерак новина, у којима је био специјални додатак посвећен 49. Филмским сусретима, вредна екипа Данаса читаоцима је поклањала књиге у издању наше и других кућа, а могло се добити и „нешто сасвим другачије“, попут, рецимо, кафе.

Овакви и слични напици „служени“ су и у оближњем кафићу, где се други део екипе нашег листа дружио са сарадницима, пријатељима, колегама и читаоцима, који су желели да са нама размене и коју реч више.

Дебатовало се, дељене су различите информације и направљен је понеки интервју. Разговарало се и о медијској ситуацији у Србији и Нишу, као и о писању Данаса, за који су углавном пале само речи хвале, мада се ни на критику не бисмо „љутили“, пошто је најчешће врло потребна и корисна.

Кажњавање Данаса од стране Пореске управе са пет милиона динара због непоштовања појединих одредби Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом наишло је на критике због драконског износа, селективности приликом примене закона, као и сумње да би казна могла имати другачију позадину и служити за „дисциплиновање“ медија.

Заменик глодура Нишке телевизије Милан Петковић подсетио нас је да су новоосновано Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС), као и Синдикат новинара Србије (СИНОС) јавно реаговали, главни уредник Јужних вести Предраг Благојевић понудио је подршку тог интернет портала, а чланица нишког Локалног антикорупцијског форума Весна Црногорац нас је информисала да пријатељи Данаса на Фејсбуку већ „прикупљају новац“ у знак солидарности са нашом кућом.

Први је на штанд стигао градоначелник Ниша Зоран Перишић (СНС), који је купио Данас и одабрао књигу, а после краћег разговора отишао на службени пут у Зајечар.

Одмах потом „стигла је и опозиција“ у лику Душана Милисављевића, посланика ДС и доскорашњег председника Одбора за здравље и породицу Скупштине Србије.

Потом су нас посетили градски већник задужен за културу и информисање Срђан Алексић, директор Интернационалног џез фестивала Нишвил Иван Благојевић, председник Извршног обора ДС и некадашњи градоначелник Ниша Горан Ћирић, председник Окружног одбора СПС Нишавског округа Игор Новаковић, експредседник градске општине Медијана и истакнути припадник Нове демократске странке Драгослав Ћирковић, председник градске општине Палилула Бобан Џунић...

На штанду је био и Горан Станковић, писац и један од уредника у Нишком културном центру, који је организатор Филмских сусрета. Већ традиционално, наши гости били су Предраг Јеленковић и Драган Аранђеловић Ара из Нишке приче, која је настала након што је група чланова напустила ЛДП. Екипу Данаса поздравили су координаторка Локалног антикорупцијског форума Валентина Крстић, заменик директора Клиничког центра Саша Живић, председник Центра за заштиту потрош ача Форум Јован Јовановић, бивши начелник нишке Полицијске управе Радисав Гвозденовић, регионални повереник УГС Независност Братислав Ценић...

Новине из комбија и поклони са штанда полако су нестајали. Поподневна летња врелина била је све већа. Агилној и верзираној екипи Данаса није падало на памет да се жали, али је врућина учинила своје. Било је време за окрепљење „Код Марјана“, па за пут за Београд. До следеће акције „Хиљаду поклона...“, која у Нишу увек буде, како то рече посетилац лепа.

Сећање

Дневни лист Данас поклонио је 50 примерака Клиници за максилофацијалну хирургију у Нишу, у знак сећања на пријатеља нашег листа, преминулог сликара и оснивач а Ниш арт фондације Радована Лалета Ђурића. Млади уметници које је његова фондација окупљала осликали су и на други начин оплеменили ову клинику, у оквиру акције „Хуманост у боји“.

Колеге

До штанда Данаса дошле су колеге из агенције Бета, Блица, Вечерњих новости, Радио Београда, Јужних вести, Телевизије Зона плус, Нишке телевизије... Акцију су најавиле Нишка телевизија и Телевизија Зона плус, као и Јужне вести, а снимала је екипа Зоне плус, за коју је говорио директор Данаса Душан Митровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси