Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Петровић: Расветлити отмице новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2014.

Извор: Б92, Танјуг

Петровић: Расветлити отмице новинара

Заменик косовског премијера и министар Слободан Петровић изјавио је да је крајње време да се расветли судбина несталих новинара на Косову и казне починиоци.

 

Петровић је, поводом 16 година од отмице Ђуре Славуја и Ранка Перенића, новинара РТВ Приштине, који су нестали на путу Велика Хоча - Зочиште у општини Ораховац, истакао да је, како се наводи у саопштењу, толико времена прошло, да се јос увек се не зна њихова судбина и да за то нико није одговарао.

"Упућујем апел и међународној заједници и локалним институцијама да расветле овај злочин и пронађу починиоце. Такође, одговорни и за новинаре Марјана Мелонашија, Љубу Кнежевића, Александра Симовића и Момира Стокуће морају бити изведени пред лице правде," рекао је Петровић, који је председник Самосталне либералне странке.

Новинари радио Приштине Ђуро Славуј и Ранко Перенић отети су 21. августа 1998. године на путу Велика Хоча - Зочиште у општини Ораховац.

Још увек нису расветљена убиства и отмице новинара приштинског "Јединства" и дописника Политике Љубомира Кнежевића, који је отет 6. маја 1999. године код Вучитрна и Александра Симовића, новинара и преводиоца, који је нестао пре тачно 15 година, 21. августа 1999. године у Приштини.

Део посмртних остатака Симовића пронађен је у селу Обриње код Глоговца.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси