Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српска полиција шиканирала новинаре на прелазу Јариње!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2014.

Аутор: E. К. Извор: Курир

Српска полиција шиканирала новинаре на прелазу Јариње!

Српска полиција на административном прелазу Јариње држала је синоћ више од сат времена комби са десет новинара из Београда, не дозвољавајући им да наставе пут Београда!

"Више од сат времена српски полицајци су нам бранили да пређемо Јариње, терајући нас да идемо преко Мердара, 150 километара даље. Стигли смо чак до Велике Хоче да нас нико од Албанаца није дирао, а онда су нас Срби прописно ишиканирали. Малтретирање је престало тек после интервенције министра полиције Небојше Стефановића", рекао је за Курир Петар Јеремић, председник ИО Удружења новинара Србије, које је јуче организовало одлазак новинара у Велику Хочу, где је обележено 16 година од отмице колега Дура Славуја и Ранка Перенића.

Он је додао да је за новинаре у Београд дошао комби Општине Грачаница, који је по уласку у ужу Србију узео прокупачке пробне таблице.

"На све то, српски полицајци су возачу комбија написали казну јер наводно не може да преде с таквим таблицама, што је бесмислица пошто је човек са истим ушао на КиМ. Надам се да ће и та неправда бити исправљена", навео је он.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

22.08.

2014.

Александар [нерегистровани] у 20:16

Жандарски суверенитет

Још је Димитрије Туцовић својевремено говорио и писао да се суверенитет београдске (српске) власти протеже дотле докле допире жандарски штап.
Ништа се у Србијици није променило, осим њене величине.
Ова брука на Јарињу то потврђује.
Полиција која није у стању ни за месец дана да пронађе возача који је у сред Београда убио човека колима пред осам камера, демонстрира своју "моћ", тако што крши закон и Устав овог остатка од Србије, онемогућавањем слободног кретзања њених грађана.
И, за то нико неће сносити одговорност.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси