Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема прекида приватизације медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2014.

Аутор: В. Ј. Извор: Данас

Агенција за приватизацију демантовала наводе НУНС

Нема прекида приватизације медија

Агенција за приватизацију није прекинула приватизацију великог броја локалних медија, речено је Данасу у овој агенцији.

 

Они су реаговали након саопштења Независног удружења новинара Србије (НУНС), које их је оптужило да су стопирали приватизацију великог броја локалних медија и на тај начин поступили супротно одредбама недавно усвојеног Закона о јавном информисању и медијима, којим је предвиђено да држава мора да изађе из медија до јула 2015. године.

Из Агенције потврђују да на њиховом интернет сајту пише да се за одређени број медија прекида приватизација, међутим истичу да је питање дана када ће то бити исправљено. Агенција за приватизацију није прекинула поступак приватизације медија.

Могуће да је у питању нека грешка на нашем сајту, будући да су поједини медији раније били у статусу прекида приватизације.

Дакле, нема никаквих промена 73 медија, односно друштава чија је регистрована делатност информисање и комуникације, и даље су обухваћена јавним позивом за прикупљање писама заинтересованости, који траје до 15. септембра речено је у Агенцији за приватизацију.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

23.08.

2014.

živi kao cvet u pustinji - na brdovitom Balkanu [нерегистровани] у 11:41

ČEMU TOLIKA UZNEMIRENOST NUNS-a

I pored svekolikog umnog naprezanja nisam uspeo da shvatim i sebi razjasnim ovoliko izhitrenu i i čini mi se vema nervoznu reakciju Nezavisnog udruženja novinara Srbije,kao što se da zaključiti - proisteklu iz brzopletog(kao u nekom strahu) tumačenja informacije sa sajta Agencije za privatizaju o toku privatizacija lokalnih medija širom Srbije.
Zar je i za koga na ovome medijskom "svetu i potsvetu" od tolike važnosti ko će i te "provincijske novinare" plaćati i dali će ih,uopšte, plaćati za svoj gorki i čemerni rad.
Stvarno, ko koga,u ovom slučaju,štiti i zastupa!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси