Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немам власничког удела на РТВ Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2014.

Извор: Бета

Немам власничког удела на РТВ Б92

Градоначелник Београда Синиша Мали одбацио је данас тврдњу медија да је власник 22 одсто Радио телевизије Б92. "Апсолутно није тачно. Не знам одакле вам то, свакаква питања сам чуо, али то још нисам", рекао је Мали новинарима у Београду на питање да ли је тачно да је власник 22 одсто удела РТВ Б92.

Председник Управног одбора Б92 Веран Матић изјавио је данас да је промена власнишке структуре те медијске куће 2010. године обављена по одобрењу надлежне Републичке агенције за радиодифузију (РРА).

Комисија за заштиту конкуренције покренула је поступак испитивања промене власничке структуре Радиодифузног предузећа Б92 из 2010. године, које је тада купила кипарска фирма "Астонко Холдингс Лимитид" преко свог истоименог предузећа у Београду. 

"Оно што Комисија за заститу конкуренције сада испитује је да ли је поред наше пријаве, коју је РРА одобрила, и наш акционар, компанија Астонко, требало да додатно пријави концентрацију Комисији за заштиту конкуренције", навео је Матић у саопштењу.

Он је додао да Б92, "као неко ко није странка у том поступку, а на основу свог разумевања Закона о заштити конкуренције", сматра да таква обавеза није постојала те очекује да ће и Комисија утврдити исто.

Председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (бившег РРА) Горан Караџић није данас желео да коментарише оцену из извештаја Комисије за заштиту конкуренције да је то тело прекршило Закон о радиодифузији када је одобрио промену власништа у Радиодифузном предузећу Б92.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси