Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ пита странке о промени Устава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2014.

Аутор: П. Д. Извор: Данас

НДНВ пита странке о промени Устава

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) упутило је на адресе десет политичких странака отворена питања о потреби и разлозима за уставне промене у Србији.

НДНВ је питања упутило јер се тема уставних промена спорадично појављује у јавности у Србији и јер многи правни експерти сматрају да је нови Устав неопходан услов у процесу европских интеграција, у смислу усклађивања највишег правног акта са европским нормама и вредностима.

„Наше удружење жели да кроз реализацију овог пројекта подржи јавну дебату о овој теми, због чињенице да грађани суштински не познају шта њихови заступници, односно политичке партије мисле о овом питању“, навео је НДНВ у писму политичким странкама.

Упитник садржи укупно 12 питања, а НДНВ је најавио да ће о добијеним одговорима обавестити јавност и израдити упоредну анализу. Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, Демократска странка, Нова демократска странка, Лига социјалдемократа Војводине, Савез војвођанских Мађара, Нова странка, Демократска странка Србије, Либералнодемократска партија и Војвођанска партија су странке којима су упућена питања.

Реч је о пројекту који Независно друштво новинара Војводине реализује са америчком Националном задужбином за демократију (НЕД).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси