Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење недељника "Време"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2014.

Извор: Недељник Време

Саопштење недељника "Време"

Након текста „Откривена тајна министарског сефа“ (ВРЕМЕ, бр. 1231) премијер Александар Вучић је сазвао конференцију за медије и обелоданио уговор са компанијом „Етихад“; надамо се да ће наставити такву праксу и у будуће када је реч о другим уговорима које склапа држава.

Међутим, премијер је у свом обраћању јавности изрекао грубе клевете и дисквалификације на рачун недељника ВРЕМЕ. Као што је некад као генерални секретар Српске радикалне странке политичке неистомишљенике називао „страним плаћеницима“ и „домаћим издајницима“, тако сада недељнику ВРЕМЕ  лепи етикету „Мишковићеве новине“. Као што је некад као министар информисања, тако и сада као председник Владе, Александар Вучић клеветањем, застрашивањима и притисцима са позиције моћи жели да онемогући слободан, објективан и професионалан новинарски рад.

Својим испадима на конференцији за медије и клеветом, премијер Вучић је показао да не може да се одвоји од радикалске сенке. Такође – да није разумео нити усвојио европске вредности за које се декларативно залаже када нађе за сходно.

Упркос реторици застрашивања, дисквалификација и тешком притиску са позиције моћи, недељник ВРЕМЕ ће као и до сада наставити са независним, професионалним и објективним радом у јавном интересу у шта спада и анализа уговора са Етихадом обелодањеног на премијеровој конференцији за медије.

Колегијум недељника „Време“

 

"Откривена тајна министарског сефа"

Коментари (2)

Остави коментар
суб

16.08.

2014.

DUNJA V- [нерегистровани] у 20:22

ŠTA JE ISTINA ?

Iz saopštenja nedeljnika Vreme nisam saznala NAJVAŽNIJE : Da li je ISTINA ono što su pisali novinari Vremena ili ono što je izneo Vučić ? To je, po meni, trebalo ovo saopštenje da razjasni !
To što su zamerili Vučiću u ovom slučaju ne smatram toliko bitnim, utoliko pre, što je već deplasirano i već za ovih nekoliko godina milion puta, na različitm "mestima" pominjano.
Uostalom, ako Zapadu to ne smeta, već ga prihvataju kao ravnopravnog saradnika, čemu VRTEŠKA ?

Одговори
суб

16.08.

2014.

mkarlas [нерегистровани] у 15:10

samo nastavite jos zesce

vreme je bilo sada je i nadam se da ce i u buducnosti biti primer kako treba mediji da informisu svoje citaoce. a sto se tice AV i njegovih komentara pa bolju reklamu niste mogli dobiti. siguran sam da ce vas tiraz da raste ukoliko vi nastavite sa objektivnim istrazivackim objavljivanjem svih pogresnih poteza ove vlade. a AV nek se ljuti, uostalom vas rad on nikada nije ni cenio

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси