Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испитани сведоци у допуни истраге
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2014.

Аутор: Ј.Л. Извор: Данас

Испитани сведоци у допуни истраге

Београд - Нема засад новог позива за саслушање сведока у допуњеној истрази за убиство Славка Ћурувије, изјавила је за Данас адвокатица Зора Никодиновић Добричанин, која заступа осумњичене бивше припаднике Државне безбедности Милана Радоњића и Ратка Ромића.

Она је потврдила да су у уторак и среду саслушавани сведоци у Тужилаштву за организовани криминал, не потврђујућ и њихов идентитет, јер правила налажу да истрага буде тајна. Према наводима медија, саслушани су Александра Радојичић, Драган Карлеуша и Лазар Јанковић. Планирано је да буду саслушани и Веселин Лечић и Бранко Важић, некадашњи официр ЈСО и припадник ДБ, али се нису одазвали позиву.

Саслушања су заказана у току летње паузе, због чега су браниоци прекинули годишње одморе, а поједини адвокати, који заступају Ћурувијину породицу, нису ни присуствовали саслушању. Подсетимо, ванрасправно веће Специјалног суда у Београду није потврдило оптужницу за убиство Ћурувије, већ је крајем јула вратило предмет у фазу истраге, сматрајући да је потребно испитати одређене сведоке, обавити судскомедицинска вештачења, као и допунско балистичко вештачење.

Према наводима из штампе, суд је наложио да се уради вештачење везано за оружје из кога је пуцано на Ћурувију, као и повреда коју је том приликом задобила његова невенчана супруга Бранка Прпа. Њу је ударио саучесник убиства. Оптужница за убиство терети некадашњег шефа РДБ Радомира Марковића, који служи вишедеценијску затворску казну у Забели, за помагање у политичким убиствима, Радоњића и Ромића, који су у притвору, и Мирослава Курака, за којим је расписана међународна потерница. Ј. Л.

 Најновија жалба

Апелациони суд разматра најновију жалбу Зоре Никодиновић Добричанин на одлуку о продужењу притвора Милану Радоњићу и Ратку Ромићу. Они су ухапшени 14. јануара, након што је 8. јануара кључни сведок у овој истрази, некадашњи командант ЈСО Милорад Улемек Легија дао исказ у коме их повезује са убиством познатог новинара.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси