Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушан могући заштићени сведок у случају убиства уредника "Дана"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2014.

Извор: Блиц онлајн, Танјуг

Саслушан могући заштићени сведок у случају убиства уредника "Дана"

Могући заштићени сведок у истрази убиства уредника подгоричког дневника " Дан" Душка Јовановића, јуче је саслушан у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Он је, након саслушања, казао дневнику "Вијести" да је пред тужитељком дуже од два сата причао о својим сазнањима о убиству Јовановића, али и да је испричао неке њему познате детаље који су претходили убиству.


“Дуже од два сата сам причао у канцеларији тужилаштва. Мој исказ снимљен је и камером. Речено ми је да се не појављујем у јавности, јер ћу највјероватније добити статус заштићеног сведока”, казао је он.

Могући заштићени сведок тврди да је и последњих дана добијао индиректне претње.
“Прете ми, али ме не могу уплашити. Претили су ми индиректно пре два дана. Данас сам у тужилаштву испричао и ко ми је претио, именом и презименом”, рекао је он.

Потенцијални заштићени сведок раније је испричао да је почетком јуна послао допис врховном државном тужиоцу Веселину Вучковићу и да му је понудио своја сазнања о убиству уредника Дана.

Јовановић је убијен 27. маја 2004. а Више држано тужилаштво, у јануару 2013., готово десет година касније, поново отворило истрагу о околностима убиства.

Током лета с тим случајем саслушан је и црногорски премијер Мило Ђукановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси