Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тришићу блокирали имовину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2014.

Аутор: М.Д. Извор: Информер

Тришићу блокирали имовину

Власнику недељника „Актер“ Тихомиру Тришићу, који се терети да је опљачкао панчевачку „Азотару“ за око 800.000 евра, јуче је блокирана комплетна имовина, открива Информер!

 

Како сазнајемо, полиција је на захтев Тужилаштва за организовани криминал Тришићу одузела право да слободно располаже некретнинама и покретним стварима до окончања процеса. Откривена је очигледна несразмера између имовине коју Тришић има и његових примања.

О томе је обавештено тужилаштво, које је одмах издало наредбу о блокади. Та наредба је јуче извршена, а полиција наставља финансијску истрагу јер још није пописана сва имовина коју Тришић има у власништву истиче наш саговорник близак истрази, додајући да ће тужилаштво вероватно донети наредбу и да се Тришићу привремено одузме имовина: Од момента блокаде тече рок од три месеца, колико тужилац има рок да нареди и привремено одузимање имовине због сумње да је проистекла из кривичног дела организованог криминала.

Реч је само о привременој мери, а коначна одлука о томе зависиће од судског епилога овог случаја! У полицији и тужилаштву јуче нису желели да званично коментаришу наша сазнања, сем што су нам потврдили да је у току финансијска истрага против Тришића, као и вештачење. Подсетимо, Тришић је ухапшен 11. јула због сумње да је саучесник у милионској пљачки панчевачке „Азотаре“. Конкретно, тужилаштво га терети да је украо вештачко ђубриво вредно чак 81.541.841,46 динара.

Mој угао

СИНИША СИМИЋ БИВШИ РЕПУБЛИЧКИ ТУЖИЛАЦ

Ово је само привремена мера, о којој суд доноси коначну одлуку. Касније, после пресуде, суд дефинитивно одлучује о судбини Тришићеве имовине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси