Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Основано ново новинарско удружење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 08. 2014.

Извор: РТС, Бета

Основано ново новинарско удружење

Новинари и медијски радници из више од 40 електронских и штампаних медија у Србије формирали су у Ћуприји Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) И Медијско удружење послодаваца Србије.

 

За председницу Удружења једногласно је изабрана новинарка телевизије Студио Б Јелена Вучичевић, док је за председника Извршног одбора изабран заменик главног и одговорног уредника Нишке телевизије Милан Петковић, јавља Бета.

"Основни циљ ПРОУНС-а је унапређивање слободе јавног изражавања, јавног интереса у области информисања и афирмација професионалних права, активно залагање и за остваривање интереса локалних и регионалних медија које у наредном периоду очекују ефекти недавно усвојених медијских закона", наводи се у саопштењу тог новоформираног новинарског удружења.

У Ћуприји су директори 18 медијских кућа формирали и Медијско удружење послодаваца Србије.

Према речима председника удружења, директора Нишке телевизије Бобана Рајковића, циљеви удружења су борба за интересе медијских кућа које су га основале, али и социјални дијалог са синдикатима медијских радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси