Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Карлеуша и Јанковић саслушани у случају „Ћурувија”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 08. 2014.

Аутор: Д. Ч. Извор: Политика

Карлеуша и Јанковић саслушани у случају „Ћурувија”

У наставку допуне истраге за убиство Славка Ћурувије, власника листова „Дневни телеграф” и „Европљанин”, јуче су у Тужилаштву за организовани криминал саслушани Драган Карлеуша и Лазар Јанковић, полицајци СБПОКа који су радили на решавању тог злочина.

 

Како „Политика” сазнаје, они су изјавили да нису утврдили ко је пуцао у Ћурувију. Наши извори наводе да је Јанковић казао да се до данас не зна ко је повукао обарач и да ниједан сведок није потврдио да је у рејону у којем је праћен познати новинар видео бели „голф”, какав су користили радници београдског центра Ресора државне безбедности. Он је посведочио да су, истражујући случај, саслушали све раднике одељења за тајна праћења београдског ЦРДБа, али да нико није рекао да је видео бели „голф”.

Према нашим сазнањима, сведоци су изјавили и да се у то време сумњало да су у Ћурувију пуцали припадници земунског клана. Адвокат Зора Добричанин Никодиновић, бранилац окривљених Ратка Ромића и Милана Радоњића, није желела да коментарише нове информације из допуне истраге, рекавши само да је одбрана задовољна изјавама сведока. У допуни истраге коју је наложио суд када је у јулу прихватио жалбу одбране на оптужницу, преостало је да се саслушају сведоци који прекјуче нису дошли и да се обави балистичко вештачење.

Суд је наложио да се утврди да ли је у Ћурувију пуцано из пиштоља са пригушивачем или не. Поред тога, суд је затражио и вештачење повреда Бранке Прпе. Наставак истраге у случају „Ћурувија” биће накнадно заказан.

Подсећамо, Ћурувија је убијен 11. априла 1999. године у хаустору зграде у Светогорској улици у којој је живео. За злочин су оптужени Радомир Марковић, бивши начелник РДБ и тројица припадника службе, али је ванрасправно веће вратило оптужницу, тражећи од тужилаштва да је поткрепи новим доказима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси