Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уговор о медијском представљању 42 неразвијене општине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2009.

Извор: Политика

Уговор о медијском представљању 42 неразвијене општине


Министар без портфеља у Влади Србије, Сулејман Угљанин потписао је јуче са председницима 42 неразвијене општине у Србији уговоре о медијском представљању тих општина у оквиру пројекта „Друга страна Србије”.

За овај пројекат Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја издвојила је око 20 милиона динара, казао је Угљанин на конференцији за новинаре на којој је представљен пројекат.

„Желимо да политичкој елити, грађанима Србије, дијаспори и међународним инвеститорима покажемо предности које имају те општине”, навео је он и додао да је циљ пројекта показати и да оне представљају плодно тло за улагање капитала.

Према његовим речима, пројекат ће помоћи да се 42 неразвијене општине извуку из анонимности, преноси агенција Тањуг. Како је наведено приликом потписивања уговора, општине потписнице неће сносити никакве финансијске трошкове већ ће само морати да средства која им буду уплаћена на рачун проследе медијској кући која ће радити на њиховој промоцији.

Новинар и аутор пројекта Оља Ракић казала је да ће 42 епизоде бити појединачно емитоване на некој од телевизија с националном фреквенцијом.

Угљанин је јуче потписао и меморандум о сарадњи с председником општине Тутин Бајром Гегићем о изградњи индустријског парка и слободне зоне у тој општини.

Меморандумом је предвиђено да Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја отклони законске баријере, олакша општини Тутин добијање сагласности и финансира израду студије изводљивости и испитивање тла како би изградња индустријске зоне што пре почела, казао је Угљанин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси