Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Куриров портал поново на мети
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2014.

Извор: Курир

Куриров портал поново на мети

БЕОГРАД - Сајт Курира поново се нашао на мети хакера, а константни напади трају од недеље 10. августа.Наш портал је у овом периоду био нападнут чак шест пута, а покушаји да се сајт Курира сруши трају и даље. Технички ресурси за овакав напад коштају и више стотина хиљада евра, па се питамо ко стоји иза хајке на портал Курира.

Подсетимо, и пре непуна два месеца наш портал је био изложен идентичној серији хакерских напада. Тада није до краја утврђено ко је ометао рад наше интернет-редакције и коме је било у интересу да Курировом сајту не могу да приступе милиони читалаца из целог света.

Позивамо надлежне државне органе да хитно реагују и заштите наш медиј и омогуће несметан рад веб редакције наводи се у саопштењу наше компаније.

Министар полиције Небојша Стефановић потврдио је да одељење за високо-технолошки криминал МУП Србије испитује хакерске нападе на портал Курира. Напад се догодио са једне од 10.000 ИП адреса. Како су ме обавестили оперативци полиције, тренутно се испитује да ли су се напади десили с неке од адреса у земљи или иностранству. Верујем да ће полиција у сарадњи с вашим администраторима брзо открити починиоце. Познато је да хакерски напади долазе са адреса у иностранству, у том случају потражићемо међународну правну помоћ нагласио је Стефановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси