Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС осудио поруку мржње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 08. 2014.

Извор: Политика, Бета

НУНС осудио поруку мржње

Независно удружење новинара Србије (НУНС) најоштрије је јуче као говор мржње осудило поруку главног и одговорног уредника дневног листа „Информер” Драгана Вучићевића, који је на „Твитеру” написао да „Србин који, после свега, летује у Хрватској, купује у 'Идеи' и пије 'јану', заслужује да опет буде заклан”.

НУНС је у саопштењу оценио да је потписник те „језиве поруке” прекршио уставне и законске норме, и да је, независно од тога да ли ће и како реаговати тужилаштво, заслужио јавну критику и презир.

„Вучићевићево скандалозно иступање има посебну тежину управо зато што је он новинар и одговорно лице у медију којем би морала да буде позната велика медијска одговорност када је реч о пропагирању дискриминације и нетолеранције”, навео је НУНС. То новинарско удружење је саопштило да због своје специфичне позиције и значаја за демократско друштво, медији морају правити јасну и недвосмислену разлику између слободе говора и говора мржње.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси