Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Таблоиди воде кампање за директора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2014.

Аутор: Ј. П. Извор: Политика

Таблоиди воде кампање за директора РТС-а

Иако је извесно да нови директор РТСа неће бити изабран још годину дана, поједини таблоиди почели су да воде кампање за и против појединих „кандидата”. У Блицу су фаворити Дејан Јоцић и Горан Караџић, директор ТВ Нова и председник Савета Републичке радиодифузне агенције, док Информер води кампању против Верана Матића, директора Фонда Б92.

Они тврде да никакву понуду нису добили, а „чаршијске приче” неће да коментаришу. Најдуже се прича о Горану Караџићу, ком тече други мандат у Савету РРА. Био је директор телевизије Аполо, радио је у Гласу омладине, Ставу, Дневнику, Војвођанском магазину. Искуство на руководећим позицијама, образовање, стручност и успешан хуманитарни рад, адути су по многима најугледнијег кандидата Верана Матића.

У широј јавности његово име и медијска кућа на чијем је челу, ипак, идентификују се са прозападним утицајем. Дејан Јоцић каријеру је започео 1992. године на немачком каналу ЗДФ.

У Србију је дошао пре седам година након што је, под нејасним околностима, добио отказ у немачкој фирми „Сиријус”, која се бавила откупљивањем права за спортске догађаје. Када није успео да добије националну фреквенцију за ТВ Нова, неки немачки листови критиковали су медијске слободе у Србији, а „Ханделсблат” је као пример навео Јоцићев проблем. Сличном притиску била је изложена и влада Војислава Коштунице када немачки РТЛ није добио националну фреквенцију.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

06.08.

2014.

anonymous Новинар М.Ј.Ч. [нерегистровани] у 22:43

Национални директор за националну ТВ

Не само РТС, као јавни сервис од националног значаја, него и друге ТВ станице, које су у ово тешко време по српску државу, народ и грашђане Србије, преузеле тешку улогу у новинарској мисији за очување идентитета и културне баштине вековно тлаченог народа, имају патриотску обавезу да медијски брину о том народу и о тој држави. Не могу то чинити они који су зарад својих интереса, после плаћеног школовања у Србији, отишли у земље осведочених српских непријатеља у прошлости, да би после тамошњег личног пропадања се вратили овде и продавали медијску маглу о свом великом светском успеху у тамошњим медијима, а тамо су били тотални анонимуси. Неко сада овде жели да такве особе представи као спасиоце јавног сервиса Србије у медијском простору националних држава Европе. Какви су то фаворити Дејан Јоцић и Горан Караџић?! Какве полуге они могу имати у напретку савременог српског новинарства, осим да са бриселском и европском идејом о срозавању националне српске свести на ниво анационалног постојања, ушетају у јавни сервис Србије као његови рушитељи и новинарски анархисти. Не само новинарству, него Србији уопште, нису потребни такви светски пробисвети, ни да стану поред јасала са сламом, а недај Боже, уз корито са житом.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси