Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митрићу неопходна заштита
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2014.

Аутор: А.Д. Извор: Вечерње новости

Представници ОЕБС контактирали с нашим дописником из Лознице

Митрићу неопходна заштита

Владимиру Митрићу, дописнику „Новости“ из Лознице, и даље је неопходно двадесетчетворочасовно обезбеђење, јер није испитана позадина напада на њега.

 

Нису расветљена ни три случаја демолирања његовог аутомобила, пре покушаја Митрићевог убиства, које се догодило 12. септембра 2005. године на његовом кућном прагу, а нападач, бивши полицајац ПС Нови Београд, на слободи је констатовали су представници Мисије ОЕБС, који су, претходних дана, контактирали с нашим колегом. На Митрића је атаковано чак и под полицијским обезбеђењем. А један од актера је решењем судије Зорице Новаковић у Лозници осуђен само прекршајно са 10.000 динара. На пресуду се полиција није жалила!

Наш новинар је годинама „трн у оку“ мешетарима на Дрини. Трговцима наркотицима, кријумчарима аутомобила, каменој мафији, алавим тајкунима, трговцима људима. Такође и онима из институција, који су таквима, годинама, давали подршку. Због тога су неки од њих после текстова у „Новостима“, посебно „безбедњаци“, смењивани са дужности, пензионисани, али и хапшени.

“Јунаци“ слободни

НИЈЕ лако живети и радити под полицијском заштитом, али без ње ми нема живота, што знају иоле упућени, пошто су „јунаци“ мојих текстова, и даље и у криминалу и у делу институција каже Владимир Митрић. Званично сам тражио од тужилаштава у Лозници и Шапцу да се испита позадина напада на мене, по договору са представницима ОЕБС и УНС, али то се није догодило.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси