Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЛДП позвао новинаре на разговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2009.

Извор: Курир

ЛДП позвао новинаре на разговор


БЕОГРАД - ЛДП Чедомира Јовановића позвао је новинарска удружења и међународне представнике у Београду на сарадњу у даљој демократизацији медија и стварању јасног правног оквира за њихово функционисање.

„Чедисти“ су јуче позиве послали на адресе Независног удружења новинара Србије (НУНС), Удружења новинара Србије (УНС), Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), Мисије ОЕБС у Србији, делегације Европске комисије и канцеларије Савета Европе.

„Покренули смо иницијативу да се гласање о променама Закона о информисању одложи за 31. август, како бисмо то време искористили да исправимо грешке које су начинили предлагачи измена закона“, наводи се у позиву. Према најави ЛДП, сет медијских закона које би требало усвојити већ у септембру подразумева усвајање прописа о недозвољеној медијској концентрацији, измене Закона о радиодифузији, оглашавању и јавном информисању, као и унапређење јавности и квалитета рада Јавног сервиса.

Председница НУНС Надежда Гаће каже да то удружење прихвата позив.

- Треба искористити прилику и разговарати и о законима о радиодифузији, као и о томе зашто није донет закон који ограничава монопол у медијима. Познато је да имамо осам кључних примедби, од којих је шест или седам већ преточено у амандмане. Највише нас забрињава блокада медија, јер сматрамо да то треба да регулише Закон о стечају - каже председница НУНС.

Председница УНС Љиљана Смајловић, међутим, каже да други закони не могу да поправе измене Закона о информисању.

- Ми разговоре прихватамо. Немогуће је поправити лоше последице закона никаквим новим законима. То је потпуна бесмислица и заблуда власти и дела опозиције. Тако се не сређује хаос, тако се производи хаос. Ако је Влада погрешила, онда је потребно да се то сруши у парламенту. Неодговорно је да Влада усваја рђаве законе који ће се касније поправљати. Наш став о овом закону остаје исти, закон не сме бити усвојен - поручује Смајловићева.

Ј. Ј. - Г. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси