Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Основана радна група о ЕУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Основана радна група о ЕУ

У Скупштини Србије основана је Радна група Националног конвента о ЕУ која ће пратити преговоре у поглављу 10 које се односи на информационо друштво и медије. Како је наведено у саопштењу, координатор групе је Друштво за информатику Србије.

 

У саопштењу је истакнуто да ће Радна група, основана 17. јула, пратити преговарачки процес и степен усклађености законодавства Србије са правним тековинама Европске уније у том поглављу које се састоји из три целине - електронске комуникације, информационо друштво и медији.

Задатак је да својим стручним предлозима, прилозима и препорукама помогне Одбору за европске интеграције Скупштине Србије и Преговарачкој групи за поглавље 10 да успешно и ефикасно спроведу преговарачки процес и усклађивање домаћег законодавства са законодавством Европске уније. 

Иницијална седница је била посвећена представљању порука са билатералног скрининга одржаног 10. и 11. јула у Бриселу, а како је истакнуто, на основу излагања представника преговарачког тима, могло се видети да је регулатива домаћег законодавства у тој области добрим делом усаглашена са правним оквиром у ЕУ, али и да има још доста простора за рад на усклађивању и са директивама које се припремају. 

Седници су присуствовали представници 42 организације цивилног друштва, као и представници Преговарачког тима Републике Србије за поглавље 10. 

Национални конвент о Европској унији представља стално тело у оквиру којег се води тематски структуирана дебата о приступању Србије ЕУ између представника државне администрације, политичких партија, независних тела, невладиних организација, стручњака, привреде, синдиката и професионалних организација. 

Формирање 21 радне групе Националног конвента, у мају ове године иницирало је више од 20 најистакнутијих организација цивилног друштва како би пратиле ток преговора и спровођења реформи у областима из 35 преговарачких поглавља.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси