Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизији на којој је запослен доделио три и по милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2014.

Аутор: Р. Шуљагић Лалић Извор: 24 сата

Телевизији на којој је запослен доделио три и по милиона динара

Бојан Панаотовић, функционер Треће Србије, доделио је локалној Телевизији “Мост”, на којој ради, чак 3,5 милиона динара као члан комисије на јавном конкурсу за пројекте из области јавног информисања, који се суфинансирају из градског буџета којим је подељено 13 милиона динара за 14 пројеката.

 

Вишеструко већу суму од осталих, од чак 3,5 милиона динара, добила је Телевизија “Мост” за пројекат “Можемо и ми” намењен заштити интереса особа са инвалидитетом.

Панаотовић, члан Председништва Треће Србије, тврди да његово чланство у комисији није сукоб интереса и да је у комисију позван као социолог.

То што сам аутор и уредник друге емисије на телевизији нема никакве везе. Нећу радити на пројекту о особама са инвалидитетом. У својој емисији бавим се другим темама, тако да нема говора о сукобу интереса, каже Панаотовић.

Мада Панаотовић не види ништа спорно, стручна јавност мисли другачије.

Томислав Жигманов, политички аналитичар, сматра да то није питање политичке некоректности, већ “флагрантно постојање сукоба интереса”. Не може особа која додељује бити и она која прима, па макар и посредно. Показује се да новац пореских обвезника служи себичним и ускостраначким интересима. Јавност ће бити на тај начин закинута за истинито и објективно информисање, каже Жигманов.

С друге стране, Милица Ружичић, председница Центра “Живети усправно”, сматра да овакве специјализоване емисије особе са инвалидитетом додатно искључују из друштва. Наш став је да ништа не треба одвајати. Ако говоримо који су путеви проходни када пада снег, треба рећи и које су бициклистичке стазе проходне, као и куда је проходно особама у колицима, каже Ружичићева, и похваљује информативне емисије у којима је програм истовремено праћен знаковним језиком.

Иначе, ТВ "Мост" је, према подацима Агенције за привредне регистре, прошле године пословала са нето губитком од 26,6 милиона динара. На овој телевизији се већ свакодневно емитује емисија сличног назива “Можеш и ти”, али засад није познато да ли је у питању исти или сличан пројекат.

“Хвала деди на победи”

Један од чланова комисије био је и политички аналитичар и симпатизер Треће Србије Бранко Радун, организатор прошлогодишњег концерта “Хвала деди на победи” поводом Дана победе за који је из градског буџета за културу издвојено чак пет милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси