Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ред на амандмане на медијске законе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Ред на амандмане на медијске законе

Посланици Скупштине Србије почеће данас расправу о 217 амандмана на сет медијских закона. То су амандмани који су уложени на три предложена закона - о јавном информисању, о електронским медијима и о јавним медијским сервисима. Ресорни скупштински одбор ноћас је претресао све амандмне, а влада је прихватила 22 амандмана док је Одбор на седници предложио један амандман на предлог закона о електронским медијима.

 

Тај амандман је на седници Одбора прихватио министар Иван Тасовац, па су усвојена укупно 23 амандмана на тај сет медијских закона.

На предложени закон о медијима и јавном информисању поднето је 95 мандата, од којих је прихваћено 10, од којих је пет опозиционих.

На предлог закона о електронским медијима уложено је 66 амандмана, прихваћено је шест, од чега један опозиције, при чему су два истоветна.

На закон о јавним медијским сервисима прихваћено је шест амандмана, а од тога три опозициона

Министар за културу и информисање Иван Тасовац рекао је раније током начелне расрпаве да се усвајањам сета медијских закона, који се доносе после 11 година, обезбеђује правовремено, истинито, потпуно и непристрасно информисање и излазак државе из медија до средине идуће године.

Закон о јавном информисању и медијима је кровни закон, рекао је он.

Тасовац је нагласио да ти закони гарантују слободу медија у складу са европским стандардима и навео његове циљеве.

Према његовим речима, законом је дефинисан излазак државе из медија, односно рок за приватизацију - 1. јул наредне године и обавеза да пет година тај медиј задржи исту делатност.

"Уколико до 1. јула 2015. године не буде продат капитал, поступак продаје се обуставља, акције ће бити понуђене запосленима, а уколико запослени одбију понуду, капитал престаје да постоји и брише се из регистра медија“, рекао је Тасовац.

Седница почиње у 10 сати.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси